Skip to content

Ambitieuze investeringsagenda voor Midden-Limburg

10 februari 2022 | 17:22

De zeven samenwerkende gemeenten van Midden-Limburg (SML) hebben samen met een aantal partnerorganisaties een investeringsagenda opgesteld voor de periode 2022-2032. De agenda is de concretisering van de eerder vastgestelde visie ‘Midden-Limburg, verbindend Hart van Limburg’. In totaal gaat het om investeringen tot een bedrag van ruim € 100 miljoen.

Investeringsagenda voor Midden-Limburg

De agenda bevat een 30-tal businesscases op uiteenlopende terreinen: van Wonen, Economie, Mobiliteit & Infra tot Landbouw, Natuur en landschap Recreatie & Toerisme en Energie. Ruimte voor dynamiek is er volop; naarmate de tijd vordert kunnen businesscases worden aangescherpt en nieuwe worden toegevoegd.

Deelname partnerorganisaties
Een aantal actieve organisaties in Midden-Limburg op het gebied van economie, landbouw, natuur en landschap is nauw betrokken geweest bij het opstellen van de agenda. “Als we een aantrekkelijke propositie willen bieden aan andere overheden en partijen, is het belangrijk dat we bestuurlijk zo veel mogelijk met één mond spreken”, aldus burgemeester van Roermond, Rianne Donders. Donders is voorzitter van het Netwerkberaad Samenwerking Midden-Limburg (SML). De partnerorganisaties blijven ieder voor zich verantwoordelijk voor hun aandeel op hun deelterrein, maar doen dat met behulp van de voorliggende agenda vanuit een meer samenhangend geheel.

Gemeentelijke besluitvorming
De colleges van B&W van de zeven aangesloten gemeenten hebben ingestemd met de in de investeringsagenda uitgezette koers. Wethouder Peter Koolen van Nederweert, die als bestuurlijk trekker fungeert, zegt hierover: “We hebben als regio veel te bieden en moeten de kansen benutten die we hebben om Midden-Limburg op de kaart te zetten. Dat kan door opgaven slim met elkaar te verbinden.” Als voorbeeld noemt Koolen het koppelen van de transitie van het platteland met de woningbouwopgave waarvoor Nederland zich geplaatst ziet.

Mede-investeerders
Met de investeringsagenda willen de Midden-Limburgse gemeenten anderen partijen waaronder provincie en rijk uitnodigen om mee te investeren. De gesprekken met de provincie zijn al gaande. Het nieuwe landelijke regeerakkoord stelt 900 miljoen in het vooruitzicht voor Regiodeals. De gemeenten zetten in op deze mogelijke rijkssteun. Ook steun vanuit de EU wordt als serieuze optie onderzocht.

Samenwerking Midden-Limburg (SML) verbindt zeven gemeenten die samenwerken op het brede terrein van ruimte, wonen en economie. Samen maken zij werk van Midden-Limburg.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie