Skip to content

Wieërt Alaaif kan niet plaatsvinden tijdens carnavalsweekeinde

16 februari 2022 | 11:40

Ondanks dat er dinsdagavond versoepelingen zijn aangekondigd waar iedereen naar uitkeek, kan het evenement Wieërt Alaaif tijdens het carnavalsweekeinde op 26 en 27 februari niet plaatsvinden.

Wieërt Alaaif

Er is alles op alles gezet om ook dit jaar weer een mooie editie van Wieërt Alaaif neer te zetten met de grootste carnavalsartiesten van Limburg. Zelfs met maatregelen waren er volgens de organisatie voldoende mogelijkheden om het evenement veilig plaats te kunnen laten vinden. Helaas heeft de gemeente Weert vorige week aan de organisatie laten weten geen vergunning te kunnen verlenen voor een buitenevenement tijdens het carnavalsweekeinde.

Jammer
De organisatie vindt het erg jammer dat er geen oplossend gesprek heeft mogen plaatsvinden voordat het besluit in welke vorm dan ook genomen is. Niet alleen de organisatie maar ook een 10-tal ondernemers uit Weert en verschillende lokale artiesten die het evenement al vanaf de eerste editie ondersteunen en bijstaan, betreuren dit besluit. Dit is extra pijnlijk nu de overheid alle coronamaatregelen vanaf vrijdag 25 februari laat vervallen.

Er zal nog een gesprek plaatsvinden tussen de organisatie en de gemeente, maar dit kan helaas pas na het carnavalsweekeinde. Erg jammer dat de Wieërt Alaaif traditie wederom geen doorgang kan vinden. De organisatie had gehoopt dat het evenement juist een bijdrage kon leveren om de drukte in de binnenstad te reguleren en daarmee ook in de horeca de drukte te kunnen ontlasten.

Op 18 en 19 februari 2023 kan er hopelijk weer een nieuwe editie plaatsvinden op de Nieuwe Markt in Weert. Volg de Facebookpagina van Wieërt Alaaif voor meer informatie over het vervolg en andere activiteiten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie