Skip to content

Wolf nu ook gezien in Ospeldijk

Redactie
21 februari 2022 | 7:56

Advertentie

Ook in Ospeldijk blijkt een wolf te zijn gesignaleerd.

Wolf

Een lid van Facebookgroep Waarnemingen wolven in Nederland en Belgie meldt dat. Het dier zou zaterdagochtend rond 8.15 uur gezien zijn in een wei aan de Moostdijk, in de buurt van Bezoekerscentrum De Pelen. ”Hij was ‘iets’ aan het eten’‘, zo schrijft de melder.

Wolven in de omgeving
Tot nu toe is in Nederweert alleen de gevestigde wolf GW1625m aangetoond. Van de recente schadegevallen worden in maart de uitslagen van DNA-onderzoek verwacht. Dan wordt duidelijk of er wellicht inmiddels ook andere wolven in de regio actief zijn (geweest).

Lees ook

Advertentie

2 Reacties

  1. Even op een rijtje zetten : 1) we hebben een in vorige eeuwen uitgeroeide diersoort weer terug, die uitgeroeid werd i.v.m. de veiligheid van onze veestapel, 2) sprookjes die we onze kinderen vertellen voor het slapen gaan zijn niet langer meer “sprookjes”, want het (sprookjes)dier loopt gewoon los in onze achtertuin, 3) (plezier)jacht behoort tot het verleden, want twee top-predators is er een te veel en 4) het dier is een beschermde diersoort, dus we moeten het – al dan niet tandenknarsend – maar goedvinden : welkom in Ospeldijk Canis Lupus (levensverwachting in het wild 14 jaar).

  2. Inmiddels is er ook een rood kapje gevonden en een verscheurde schort van, naar het zich laat aanzien, een grootmoeder.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie