Skip to content

Veel gaat al goed met het nieuwe afvalsysteem in de gemeente Nederweert

Redactie
22 februari 2022 | 10:00

Advertentie

Al een paar weken is er een nieuw afvalsysteem in de gemeente Nederweert.

De eerste resultaten
Sinds de start van het nieuwe afvalsysteem daalt het aantal bijplaatsingen bij de ondergrondse containers. Een mooi resultaat. Ook tijdens de tweede ophaalronde is het PMD-afval, na lange tijd te zijn afgekeurd, goedgekeurd. De klankbordgroep Afval komt op dinsdag 22 februari voor de tweede keer bij elkaar om de bevindingen te bespreken.

PMD ophalen
Het PMD wordt elke twee weken (in de even weken) opgehaald op de dag dat uw duobak wordt geleegd. Let op: wordt het afval op woensdag bij je ingezameld? Dan halen ze het PMD op maandag bij u op. De volgende ophaalronde is in week 8, dan week 10, et cetera. Op de inzameldag dienen de PMD-zakken voor 07.00 uur op de aanbiedplaats aangeboden te zijn. Mogelijk komt de vrachtwagen iets later. Te laat aangeboden PMD-zakken worden niet meer opgehaald. Lukt het niet om in de ochtend de zak op tijd op te hangen? Doe dat dan op de avond voor de inzameldag, maar wel pas na 22.00 uur. Te vroeg aangeboden zakken halen ze niet eerder op.

Met elkaar bespreken
Bespreek het aanbieden van afval ook met je buurtgenoten als dat niet goed gaat. Misschien is het voor hen niet helemaal duidelijk. “Samen houden we Nederweert schoon!

Leer hier alles over het afvalsysteem van de gemeente Nederweert.

Advertentie

13 Reacties

  1. “Samen houden we Nederweert schoon!”
    Sorry, maar ik vind het gewoon smerig uitzien die zakken aan lantaarnpalen en langs de weg.
    Het zorgt er ook nog eens voor dat we meer plastic nodig hebben om van ons afval af te komen.
    Waarschijnlijk is zo’n kreet dan ook meer bedoelt voor de wethouder en ambtenaren om zichzelf te overtuigen dat ze goed bezig zijn.

  2. Het is maar net hoe je het bekijkt , met het gaat al goed. ik vind het maar een rommeltje die zakken aan paal, en op de grond. Dus denk nog eens goed na , met het gaat al goed. Nederweert geen gezicht.

  3. Ik weet niet wat aan dit hele systeem van zakken goed is. Slechts één keer in de twee weken; het hele dorp ziet er niet uit. Thuis in de berging is het een stankzooi in de berging en ben ik een gedeelte van de opslag in de berging verloren, omdat hier nu zakken liggen te wachten tot de dag van het ophalen ik zou hier veel liever een container staan; netjes en geordend. Op de ophaaldag dan ook geen ontsierende taferelen in he dorp. Op veel plaatsen hangen zo veel zakken, dat jet niet eens meer over het trottoir kunt lopen. Ik zeg: Het moet anders.

  4. Oudjes van 80 ,90 jaar moeten uit hun appartement de zak na 22.00 en voor 7.00 uur ophangen.
    Deze mensen rusten dan.

  5. 2 huisvuilwagen gaan hier als gekken door de straat achter elkaar optrekken als gekken remmen ,optrekken.
    Dus je weet hoe het dan ruikt in de straat.

    Normaal deed je het in een gebruikte zak en liep je naar de bak ,nu niet je doet het in een zak en die zak weer in een zak….

    Er moeten toch slimme ambtenaren zijn geweest om dit opnieuw uit te vinden.

  6. Geef ons gewoon een 2e kliko.
    Dat gedoe met zakken schiet toch niet op!

  7. De zakken hangen s avonds om 18.30 uur al aan de kroonringen. Dat is geen fraai straatbeeld. (En zeker niet in de zomermaanden als het langer licht is). Ik stel voor dat de verantwoordelijke een oogje in het zeil houden en dit ook weer goede banen leiden.

  8. Lekker weer, al die negatieve reacties hier. Je hebt een paar uur per week wat zakken buiten hangen, poe poe, wat een probleem

    Goed bezig, mensen die het goed doen en meewerken!! Ik vind het een goed projekt. Er zijn natuurlijk dingen die beter kunnen, maar daar wordt aan gewerkt.

  9. Op veel plaatsen hangen de zakken maar dan een week aan de paal. Of de mensen willen van die stinkende zakken af en denken als de zak vol is hang ik hem aan de paal. Of ze weten niet wanneer ze de zakken komen ophalen. Vorige week met die storm waaide de plastic over de straat. Hier lag de losse plastic verpakking tegen een heg aan gewaaid. . Natuurlijk zonder zak.

  10. Ja Mtje, je hebt helemaal gelijk. Het is fantastisch! En geweldig dat er nog gewerkt wordt aan dingen die beter (of moet ik “anders” zeggen) kunnen.
    Professioneel gebeuren 😉 Hoedje Af!

  11. Gemeente Nederweert, lezen we mee? Of de net afgestudeerde ambtenaar/trainee die deze ondankbare taak heeft gekregen omdat dit goedkoper personeel is dan normaal werven, maar 0 fatsoenlijke begeleiding krijgt hoe je theorie in praktijk brengt?

    Ik ben er klaar mee.
    Ik woon op een appartementje zonder externe berging. Na een week is bij ons de eerste zak al vol en komt in de huiskamer in een hoek te staan. Geen gezicht, maar los van dat gaat het ook echt stinken. Hoewel we alles netjes schoonmaken voordat het de zak in gaan (ook lekker milieuvriendelijk dat gebruik van water maar ach).
    Ik heb besloten dat als de zak vol is dat die aan de lantaarnpaal gaat.
    Ik heb geen plek om hem buiten mijn appartementje ergens op te hangen en op de vuilnisbak is ook geen gezicht. Ik woon op de begane grond en er lopen regelmatig muizen. Die zak ga ik dus niet op de grond voor mijn deur zetten, dan is het helemaal feest.
    Er zijn 2 opties: óf wekelijks rijden, misschien wel 2x per week, of kliko’s speciaal voor plastic. Tot het zover is; sorry buren, maar ik moet hem echt ergens kwijt.

  12. #Mtje,
    Alwéér zo’n oppervlakkige reaktie waar je medeburgers niets mee kunnen. Ze klagen namelijk terecht over stank aan en in huis, ongedierte wat gelokt wordt (en zakken openscheurt) en als finishing touch een walgelijk straatgezicht. Ook is het zo dat we nu méér plastic moeten gebruiken om P(lastic)MD afval af te voeren. En dan nog de extra uitstoot van meer vuilniswagens……Dit is toch ook om te lachen zo knullig als het bedacht is. Wie wordt hier nu beter van? Mtje…..ik zou nog eens nadenken over je reaktie.

  13. Geweldig initiatief!
    Voor het buiten gebied zeker een luxe!
    Scheelt in het volumeafval in de duobak. Dus voelbaar in je portemonnee!
    Over muizen en verder ongedierte te spreken. Ze zijn in overtal aanwezig in het buitengebied, maar tot nu toe geen (over) last ervan! Ga zo door!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00
Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30

Advertentie