Skip to content

EHBO Nederweert huldigt 10 jubilarissen

Redactie
11 maart 2022 | 17:00

Advertentie

Op dinsdag 8 maart jongstleden, organiseerde de EHBO vereniging van Nederweert haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Tijdens de bijeenkomst werden maar liefst 10 jubilarissen in het zonnetje gezet. Tijdens de jaarvergadering van 2022 werden maar liefst 10 jubilarissen in het zonnetje gezet.

Jubilarissen

Gerard Hoeben en Mart Doensen ontvingen een bondskruis derde klas, goud was er voor Harrie van Geleuken, zilver voor Tjeu Vaes, Annet Gielen en Leentje de Win, Brons was er voor Bertie Habets en Esther Willekens-Thijssen. Laurens van Hoof en Paul Wijnen, beiden niet op de foto, ontvingen eveneens een bronzen onderscheiding. Daarnaast ontvingen enkele leden jaarinsignes, voor 45, 35 en 30 jaar lidmaatschap.

Tijdens de vergadering werd duidelijk dat de vereniging het moeilijk heeft. Het ledenaantal loopt terug en aanwas is er nauwelijks. De vraag is dan ook of er in de toekomst genoeg leden zijn om de evenementen te kunnen bemensen. Tijdens een evenement moeten er minimaal 2 ehbo-ers zijn. Het zou fijn zijn als de verenigingen van Nederweert zelf ook mensen opleiden, maar oproepen daartoe in het verleden, waren niet succesvol. Als het niet verandert dan moeten de verenigingen bij evenementen professionele hulp inroepen tegen veel hogere kosten.

De afgelopen 2 jaar leed de vereniging een fors verlies omdat er nauwelijks inkomsten waren uit evenementen, cursussen en lessen.

Het bestuur, dat momenteel geen voorzitter heeft, hoopt op een zonnige toekomst, die alleen zonnig kan blijven als er zich nieuwe leden aanmelden. Daarnaast is er een gebrek aan kaderleden en lotusslachtoffers. De opleidingen daarvoor worden door de vereniging betaald.

Meer informatie is beschikbaar op de website www.ehbonederweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie