Skip to content

Hans krijgt geen blauw oog, bloedneus of gescheurde wenkbrauw

Redactie
24 maart 2022 | 19:00

Advertentie

Parkinson boksen bij Boxing-Nederweert

Sinds mei 2021 timmert Vince Beerens flink aan de weg met z’n boksschool Boxing-Nederweert. Veel mensen weten hem inmiddels te vinden en zijn motto “boksen voor iedereen” wordt bevestigd met de start van een nieuwe doelgroep.

Parkinson en boksen
Hans Caris (61 jaar), al 22 jaar bekend met de diagnose Parkinson, las in een ParkinsonNet  informatiebulletin dat boksen heel goed is voor Parkinson. Hans nam daarom, i.o.m. zijn fysiotherapeut, contact op met Vince, om te kijken of hij iets kon betekenen voor Parkinsoncliënten. Het “Parkinson-boksen” had de interesse van Vince al eerder getriggerd, hij vond het een mooie uitdaging om zich hier verder in te verdiepen.

De eerste stap was gezet. Samen met een aantal andere Parkinsoncliënten en mede onder begeleiding van Jacques Hendriks, ParkinsonNet-fysiotherapeut van JDVI de Fysioclub, nam Hans een proefles. Allen waren meteen enthousiast, boksen is echt voor iedereen!  De gemeenschappelijke ervaring is dat het leuk is om samen in een groep actief te zijn, dit werkt extra motiverend en inspirerend. Tijdens het Parkinson-boksen wordt niet tegen elkaar gebokst, daar wordt een bokszak voor gebruikt. Geen angst dus voor blauwe ogen, bloedneuzen en gescheurde wenkbrauwen.

Waarom is boksen een goede sport voor Parkinson?
Boksen is goed voor je coördinatie, actie-reactie vermogen, balans en het uitvoeren van dubbeltaken. Ook aan lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen wordt gewerkt. Boksen is de ideale sport om je hoofd eens lekker leeg te maken en dit kan tevens stressverlagend werken. 

Elke Parkinsonsporter is expert in zijn eigen ziekte en hier kun je als trainer van leren om de sportles Parkinson-proof te maken. Parkinson is iedere dag anders en het mooie van Parkinson-boksen is dat je als deelnemer zelf kunt reguleren hoe hoog je de intensiteit legt. Dat maakt dat Parkinson-boksen zowel voor de sporttrainer als voor de deelnemers uitdagend is. Hans en Vince zijn blij dat ze dit initiatief gestart zijn en hopen hiermee veel mensen met Parkinson te bereiken en te stimuleren tot deelname. Vince: “Het mooiste is dat ik zie dat de deelnemers er plezier in hebben, dat is en blijft het belangrijkste, daar haal ik mijn voldoening uit, daar doe ik het voor!”.

Meer info
Parkinsonboksen is iedere woensdag om 9.00 uur in de Pinnenhof, Kapelaniestraat 4 te Nederweert. Voor meer info kijk op www.boxing-nederweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie