Skip to content

TERUGKIJKEN | Bijzondere raadsvergaderingen Gemeente Nederweert | installatie nieuwe raad

Redactie
30 maart 2022 | 18:45

Advertentie

Op maandag 28 maart werd afscheid genomen van de zittende gemeenteraadsleden. Vandaag, woensdag 30 maart, is de beëdiging van de nieuwe volksvertegenwoordigers.

De bijzondere raadsvergaderingen vinden plaats in gemeenschapshuis Pinnenhof aan de Kapelaniestraat 4 in Nederweert en beginnen om 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De vergaderingen zijn ook via deze livestream te volgen.

Installatie raad
Voordat de nieuwe raadsleden aan de slag kunnen werd eerst afscheid genomen van de zittende raadsleden. Dat gebeurde op maandag 28 maart. Toen werden ook de geloofsbrieven van de nieuwe raadsleden onderzocht. Op 30 maart wordt de nieuwe raad geinstalleerd.

Advertentie

9 Reacties

  1. Altijd weer een mooie en indrukwekkende hebeurtenis, zo’n beëdiging. Proficiat aan alle raadsleden.
    Wel jammer dat de burgemeester zo schooljufachtig denkt dan af en toe een sneer naar een of ander raadslid te moeten uitdelen. Dat is jammer, het hoort een beetje bij haar repertoire altijd ook tijdens gewone vergaderingen (om onzekerheid te verbergen?) maar wordt helaas niet gecompenseerd door leiderschap zoals we de laatste tijd merken. En dan valt zoiets toch wel extra op. Maar iedereen en ook zij doet weer heel erg zijn best en de gemeente mag blij zijn met deze nieuwe equipe volksvertegenwoordigers. Het wordt wel nog even heel spannend welke coalitie nu uit de hoge hoed zal komen. Want dat bepaalt of de komende vier jaar gebouwd of gerepareerd gaat worden.

  2. Da’s unne goeie Ruud, echt leiderschap ontbreekt inderdaad, ze had allengs moeten ingrijpen maar dat laat ze jammer genoeg na terwijl het m.I. toch een erg prettig persoon in de omgang is. Maar wie weet komt het nog allemaal goed,
    Ben echt benieuwd wie er van,I’d dag op het toneel verschijnt als de nieuwe kostbare brug wordt geopend nabij de sluis op de Noordervaart en naast de helaas onzichtbare asperge stelling…

  3. Het komt vast goed, Bjorn. Maar het begint wel erg lang te duren. Het volk mort zachtjes.

  4. En nu handhaven! Puin ruimen. Oplossen. Doen wat juist is voor de burgers en geen verstoppertje spelen. Big brother is watching You!

  5. Bjorn, de ,,kostbare,, brug over de Noordervaart wordt door Rijkswaterstaat gebouwd, niet door de gemeente.

  6. Bjorn: volgens mijn informatie draait de gemeente Nederweert op voor de kosten van de zg. verplaatsing van de asperge stelling en zijn ruime de meerkosten voor onze gemeenschap, jammer dat we niets van deze stelling zien en er volgens mij ook geen stalen asperges worden geplaatst, ligt volgens mij aan diverse fiets- en wandelroutes

  7. Nieuwe raadsleden,
    Ga vragen stellen en geef daarna openheid van zaken via weekblad Nederweert.
    Niet de flauwekul dat je het eerst het gemeentehuis moet bezoeken om aan de weet te komen hoe het zit.
    De burgers hebben recht om geïnformeerd te worden, zeker als er iets uit hun OZB bijdrage wordt betaald.
    Alvast dank!!

  8. Tja Truus, het gemeentebestuur is niet zo scheutig met informatie geven. Waarom denk je dat de erfgoedcommissie is opgestapt? Die waren er om de gemeente te adviseren over erfgoedobjecten. Maar daarvoor heb je wel info over de plannen nodig. Maar dat kwam de verantwoordelijke wethouder van Nederweert Anders niet gelegen. Toen kreeg die commissie notabene van nota bene de ambtenaren de hulp om dan maar een WOB-verzoek in te dienen zodat ze de info wel kregen. Heb het gevraagd bij die commissie.
    Verder raken lastige brieven rondom windmolens en erfgoed nogal eens zoek in het gemeentehuis. De burgemeester die je verder niet veel hoort noemde dat in een van de laatste vergaderingen van de Raad ‘een menselijke fout in de postkamer’. Ocherm de postmedewerker heeft t gedaan. Dat gleufde gij.

  9. Inderdaad MartN,
    En antwoorden op de vele vragen in de vergadering van november over het intekkingsverzoek moeten nog steeds door mevr de wethouder opgezocht worden.
    Transparantie, wat is dat? Burgers, dat zijn toch die lastige mensen die klagen en teveel vragen stellen?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00

Advertentie