Skip to content

CDA Nederweert, JAN en De Nederweerter VVD beoogde coalitie gemeente Nederweert

Redactie
6 april 2022 | 21:31

Advertentie

Onder voorzitterschap van Peter Stultiens, heeft informateur Anton Kirkels woensdagavond het rapport van bevindingen aangeboden aan de gemeenteraad van Nederweert. 

CDA, Jan en VVD

In de verkenning gaven meerdere fracties aan te willen werken aan een coalitie rondom de fractie CDA Nederweert en fractie JAN, samen al een meerderheid. De wens van meerdere partijen is om te komen tot een drie partijen coalitie: CDA Nederweert en JAN samen met De Nederweerter VVD of D66 Nederweert. Andere partijen gaven aan niet in te zijn om een coalitie te vormen met het CDA Nederweert en het JAN.

De informateur constateerde dat er een voorkeur bestaat voor de combinatie CDA Nederweert + JAN + De Nederweerter VVD. Partijen vermelden dat dit hoofdzakelijk gebaseerd is op inhoudelijke standpunten en de aanpak van opgaven en uitdagingen. De informateur adviseert dan ook om als eerste de mogelijkheid te geven aan deze partijen een coalitie te vormen en inhoudelijke gesprekken gericht op een coalitie akkoord te openen.

Informateur
De informateur adviseert een opvolgend informateur aan te wijzen uit de gemeenschap van Nederweert zélf die heel goed bekend is met de dossiers en uitdagingen waar het gemeentebestuur voor staat. Zij of hij kan als begeleider van de onderhandeling worden ingezet.

Rapport bevindingen PDF

Advertentie

9 Reacties

  1. Dat lijkt me een uitstekende coalitie. De VVD heeft het wat mij betreft verdiend. Ze toonden integriteit en een democratische wijze van denken. Een verdubbeling aan zetel(s) mag beloond worden. Succes met de besprekingen!

  2. Voor het streven naar een zuivere bestuurscultuur is het denk ik een grote verbetering dat Nederweert Anders uit de coalitie is. Ze waren te dominant in het doordrammen van hun mening en plannen ten koste van anderen en bovendien heeft deze partij zijn geloofwaardigheid in veel zaken en voor veel burgers verloren. Tijd voor een frisse wind.

  3. Mooi, Nu kan het nieuwe college ook weer voortvarend met de nieuwe randweg aan de slag.
    Hoop dat er na 4 jaar geld verkwanselen wel nog genoeg geld is om verder te gaan waar men 20 jaar geleden gestopt is ( t.h.v. carpool plaats Nederweert).

  4. Ik heb hier wel vertrouwen in! Als ik kijk naar het falen van het vorige college kan ik daar geen enorme vleug van JAN in ontdekken. Naar mijn gevoel heeft hun wethouder prima werk geleverd. Hoewel ik niet op ze zou stemmen hebben ze voor mij aangetoond ook zeker een goede regeerpartij te zijn, hoewel de vorige coalitiepartners niet helemaal goed gekozen waren.
    Met CDA als grootste partij, JAN als tweede en de enige gestegen zittende partij (VVD) denk ik dat hier een mooie basis ligt voor een coalitie waar we de komende jaren goed op kunnen vertrouwen.
    Stap 1: puinruimen van de zooi van NA.

  5. Zoals bekend zijn de gemeente Nederweert en Weert
    ook verantwoordelijk voor De Risse Bedrijven.
    Ik kreeg net een app over de toekomstvisie van het bedrijf.
    Geld dit alleen voor de industrie ofwel de productie?
    Zonder Groenvoorziening en Schoonmaak geen toekomsvisie.
    Misschien moeten ze ons ook eens wat meer in de publiciteit zetten.

  6. Van Anders naar Beter…..en nu maar hopen dat er een nieuw elan ontstaat waarin burgers écht gehoord worden, waar democratie weer de boventoon vormt, waar je als burger pro-aktief geïnformeerd wordt en betrokken. Kortom dat er bestuurd en besloten wordt op een open en eerlijke manier.

    Raad en B&W succes tijdens deze zittingstermijn met het ruimen van achtergelaten puin. Los de hoofdpijndossiers nu eindelijk eens op.

  7. Ik denk dat de nieuwe coalitie nu al door de oppositie onder druk gezet zal worden om te besluiten voor de windturbines en tegen de burgers… Maar ik ben een teleurgestelde burger en mijn vertrouwen is geschaad. Er zou gewoon gehandhaafd moeten worden.

  8. Ik heb net even gekeken op de site van de Westrom in Roermond
    en de Ergon in Eindhoven en de Tomingroep in Hliversum.
    Typish dat daar nog wel de groenvoorziening wordt geplubliceerd.
    Hier in Weert heeft Attender de groenvoorziening overgenomen en
    Balanz Facilitair de schoonmaak. En daar zit toekomst in.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie