Skip to content

Recordpoging draaiende windmolens zaterdag 9 april

Redactie
8 april 2022 | 10:00

Advertentie

Het jubilerende Gilde van Vrijwillige Molenaars organiseert op zaterdag 9 april tussen 11.00 en 12.00 uur een recordpoging om zoveel mogelijk molens in heel Nederland te laten draaien. Hiermee wil het Gilde in Nederland het belang van molens en hun molenaars op de kaart zetten.

Recordpoging draaiende windmolens

Ook de drie molens van Molenstichting Nederweert zullen hieraan mee doen. Om 10.59 uur zullen wethouder Ria Stienen voorzitter Molenstichting Nederweert en Henk Evers voorzitter van de Molenstichting Limburg hun medewerking hieraan verlenen en respectievelijk op de Korenbloem te Ospel de St. Joseph Molen op Kreijel de vang gaan lostrekken om zodoende de molen te laten draaien. Muzikale bijdrage door Harmonie Melodie der Peel Ospel en Harmonie St Joseph Nederweert.

Vanaf 11.00 uur zal een gezamenlijk orkest van Harmonie Melodie der Peel en Harmonie St Joseph een muzikale bijdrage verzorgen op molen de Korenbloem te Ospel. Door Ge Reinders uit Roermond is speciaal voor deze gelegenheid een compositie gemaakt “De zingende sjtein”. Deze compositie zal dan door de harmonieën ten horen worden gebracht.

Bij de Windlust op Roeven gaat dat helaas niet omdat hier de wieken zijn verwijderd voor een totale revisie, maar daar zullen de molenaars aanwezig zijn om in ieder geval het olieslagwerk te laten draaien.

Interesse in het molenaarsvak?
Tevens is het mogelijk voor mensen die interesse hebben in het vak van molenaar om eens een dagje mee te lopen op de molen. Wellicht is dit een leuke hobby voor deze of gene. De molenaars zijn namelijk nog op zoek naar vrijwilligers die onze molenteams zouden willen ondersteunen en misschien wel opgeleid willen worden tot molengids of molenaar. Interesse? Neem dan even contact op met een van de molenaars.

Advertentie

15 Reacties

  1. Voor de (nieuwe) Windmolen protesteerders onder ons:
    Ook tegen deze wieken vliegen vogels.

    Vaak al meer dan 100 jaar.
    Enige verschil is dat men vroeger van de nood een deugd maakte.
    Duiven maakte men “zondagse soep” van.
    Overig gevogelte was avondmaal voor de katten.

    Ook zijn de wieken van een coating voorzien.
    Deze verf was in vroeger tijden op Zink, Lood, Chroom of cadmium basis.
    Toch groeit het gras nog weelderig om de belten om de molen en is de gemiddelde “Mulder” al op pensioengerechtigde leeftijd…

  2. Beste Roy.

    Zelden zo’n drogredenering gelezen.
    Jij ziet het groeien van gras als een indicatie van gezondheid en schoon milieu? Gras is juist een indicatie van plantenarmoede.
    Laten we vaststellen dat jouw denkvermogen enigszins aangetast is. En trouwens, de gemiddelde ‘mulder’ heeft op hoge leeftijd vaak stoflongen, ooit van gehoord?
    Zondags duivensoep eten getuigt trouwens ook al van een bepaald milieu, maar dat terzijde.

    Onnozel.

  3. Bezorgde burger, Roy schreef correct, wat ik van jou niet kan zeggen. Jammer dat mensen als Roy door jou zo weg gezet worden. Als jullie eens wat respect voor zo n mensen hadden. Jammer de wereld zou mooier zijn , respect zou mooi zijn.

  4. Haha de NL molens zijn toch niet te vergelijken met de Mega Industriële Windturbines? Wie daar vergelijkingen in trekt ter verdedigen van de windlobby moet wel een groentje of een linkie van Nederweert Andres zijn. Lol : )

  5. Franske: volgens mij heeft Don Quichotte recht krom gesproken

  6. Molenstichting Nederweert / Limburg dit is een geweldig initiatief.
    Dit Nederlands erfgoed en de technologie er achter moet voor het nageslacht behouden blijven!

    Mijn excuses voor het feit dat ik met bovenstaande opmerking de windturbine wappies getriggerd heb.

  7. @Roy,
    Jouw bericht van 08/04/2022 om 13:08 is gewoon het uitlokken van een reactie en dat weet je zelf ook wel.
    Om vervolgens een bepaalde groep mensen als wappies weg te zetten is ronduit een belediging.
    Wat je dus hier bereikt hebt is dat je een artikel over een leuke actie verpest met je onnozele, beledigende en volslagen overbodige reacties.

  8. @Roy,
    Hoe durf je slachtoffers van de Industriële Windlobby zo te beledigen. Ik denk dat je niet beseft wat je zegt. Anders ben je wel heel egoïstisch en harteloos.

    @John, hij lokt het inderdaad uit en kleineert gedupeerden. Dat hebben de omwonenden van deze ‘groene deal’ niet verdiend.
    Onsympathiek hoor!

    Je zou bijna denken dat hij aandelen heeft.

  9. Men vond geen molenaar, of hij at gestolen koren.

  10. Ja, das koren op de molen, de reacties over en weer, telkens het zelfde, mag nix zeggen over molens en hupsakee daar gaan we weer..

  11. En ja hoor daar gaan we weer. Een paar klagers die niet van ophouden weten . Ga verhuizen ,jullie hebben jaren in een rustige natuur geleefd, en nu komen ze aan jullie rust , en ga je helemaal uit je plaat. Get a life, en stop met klagen. Leef er mee leven , anders verhuizen. Meen je nu werkelijk dat jullie die strijd winnen ? Jullie gezondheid gaat er zo ook aan door jullie geklaag..kost energie .

  12. @En daar gaan we weer,
    Je reactie is dom, kortzichtig en vooral onnodig.
    Lees de berichten en kijk eens wie begint met commentaar op windmolens en welke reacties daarop komen en waarom.
    Ik durf te wedden dat als Roy niet zijn eerste commentaar had geplaats, hier niemand een link had gelegd moet industriele windturbines.

  13. Sinds nederweert andres zetels verloren heeft
    hebben een paar lui met
    zowel aandelen in de wind lobby als in het ontstaan van park ospeldijk
    een aanval op de gedupeerde bewoners geopend. Dat valt op. Het is onbeschoft wat hier boven gesteld wordt namelijk tegen misleide burgers zeggen dat ze moeten verhuizen of accepteren. Hoe krijg je het geprakkiseerd om slachtoffers een trap na te geven. Puur uit eigenbelang en voor je eigen hachje. Bah wat een laag hartig gedrag. Eigenlijk te min om op te reageren maar alè

  14. #En daar gaan we weer….

    Waar haal je het lef vandaan om beschadigde omwonenden zomaar een verhuizing toe te wensen? Je weet niet waar je het over hebt en weet niks zinvols uit te kramen. Wellicht moet je je afvragen of jij dat zelf wel zou doen? Na jaren van opbouw van je vertrouwde stek en leven?

    Mijn advies aan iedereen die de buurtbewoners geen warm hart toedraagt: kom eens een jaar lang echt dichtbij de turbines wonen. Misschien dat dat je recht van spreken beter voedt.

    Op naar een windarme zomer.

  15. Oh wat laag, de reacties van de vrienden van Zuidenwind komen zo haatdragend over op mensen die al kapotgemaakt worden. Triest hoor.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie