Skip to content

Merefeldia wint van MMC en is periodekampioen

Redactie
11 april 2022 | 19:34

Advertentie

Zondag heeft R.K.S.V. Merefeldia uit Nederweert zichzelf beloond met het periodekampioenschap. De 2-1 zege op MMC Weert bleek voldoende voor een mooie afsluiting van een sterke serie wedstrijden van de geelzwarten. Met dit resultaat op zak meldt Merefeldia zich in de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse.

Merefeldia periodekampioen

Merefeldia en MMC maakten er geen sprankelende derby van, maar de spanning vergoedde veel. Immers het slotduel in de tweede periode van de 3e klasse C werd een heuse finale. Voor Merefeldia was een zege noodzakelijk, de Weerter gasten zouden aan een gelijkspel voldoende kunnen hebben. Daarbij moest er met een schuin oog gekeken worden naar resultaten op andere velden.

Halverwege de eerste helft wisten de rood-wit-blauwen het duel open te breken; een loeihard schot van spits Luke Thissen leidde tot een mooie treffer. Hoewel de kansen schaars bleven, liet het antwoord van de thuisclub niet lang op zich wachten. Tijdens een aanval van Glenn Versluis over de rechterflank werd back Dylan Wiechmann in het zestienmetergebied omver geduwd, met een strafschop tot gevolg. Ken Boonen wist er wel raad mee en liet doelman Julicher kansloos vanaf de stip: 1-1.

In de tweede helft zagen ze hetzelfde spelbeeld. Het meeste gevaar voor beide doelen bestond uit standaardsituaties. Niet verrassend dat zo ook het derde doelpunt van de middag tot stand kwam. Bij een uitbraak van Versluis over links, moest Max Meertens aan de noodrem trekken. Een rode kaart bleef uit, maar de bal belandde andermaal op de stip. Dit keer een prooi voor Rick Tullemans, die met de 2-1 Merefeldia de periodetitel bezorgde en zo ook de nacompetitie inschoot. Een mooie beloning voor de ploeg van André Boessen, dankzij een sterke reeks wedstrijden met overwinning op de titelkandidaten MVC’19, Baarlo en nu ook MMC Weert.

Aanstaande maandag speelt Merefeldia de volgende competitiewedstrijd. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt in en tegen Liessel.

Foto: Merefeldia

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie