Skip to content

Ruilwinkel Nederweert ‘Vör Mekaar’

Redactie
12 april 2022 | 15:25

Advertentie

Op zaterdag, 14 mei aanstaande wordt de Ruilwinkel Nederweert ‘Vör Mekaar‘ door wethouder Carla Dieteren van Nederweert en directeur-bestuurder Paul Segbregts van Woonik officieel geopend. Het terrein van Woonik aan de Gutjesweg is dan het feestelijk decor waarbij iedereen welkom is om een kijkje in de winkel te nemen.

Ruilwinkel Nederweert

In de Ruilwinkel speelt geld geen rol. Ieder artikel krijgt een aantal punten. Door bruikbare spullen in te leveren of diensten aan te bieden ontvang je punten. Die kun je weer gebruiken om andere kleding, speelgoed e.d. mee te nemen of diensten af te nemen. Dit hoeft niet op hetzelfde moment want de verworven punten blijven geruime tijd geldig Een ruilwinkel zou niet kunnen bestaan zonder sponsors, giften of spontaan aangeboden zaken.

Oproep
Daarom een oproep aan iedereen die het concept ruilwinkel een warme hart toedraagt: kleding, schoenen, kleine huishoudelijke artikelen als bestek, borden of glazen zijn van harte welkom. Je hebt vast en zeker kleding die je niet meer draagt of hebt opgeslagen op zolder. Met name kinderkleding is een veel gevraagd item. Datzelfde geldt voor schoenen en speelgoed waarvan de kinderen of kleinkinderen geen gebruik meer maken. De ruilwinkel is er blij mee en zorgt ervoor dat deze zaken een passende tweede bestemming krijgen.

met ingang van vrijdag 15 april en vervolgens 22 en 29 april kun je tussen 09.30 en 11.30 uur je spullen afgeven aan Gutjesweg 8 (terrein Woonik). Als je niet in staat bent om je spullen op een van deze vrijdagen af te geven, neem dan contact op met Nel om een afspraak te maken 06-17987209. In verband met de hygiëne graag de kleding van tevoren wassen, zoals vermeld in het reglement op de website www.ruilwinkelnederweert.nl. Het spreekt vanzelf dat alle in te leveren artikelen heel en functionerend zijn. Qua kleding nemen ze graag alleen voorjaars- en zomerkleding in ontvangst.

Als je niet in staat bent om je spullen af te geven, neem dan contact op met Nel om een afspraak te maken 06-17987209. Iedereen die spullen brengt krijgt alvast 15 punten.

Vrijwilligers
De enthousiaste werkgroep van vijf leden is op zoek naar vrijwilligers die in dit concept geloven, willen meedoen en tijdens openingstijden het team willen versterken door bijvoorbeeld gasten te ontvangen. Els Vaes: “Succes valt en staat met een hecht team van vrijwilligers. Een aantal vrijwilligers mochten wij al verwelkomen maar we kunnen nog meer gemotiveerde dames en heren gebruiken. In onze Ruilwinkel hebben we hulp nodig met het in ontvangst nemen van kleding, labelen, vragen beantwoorden maar vooral de bezoekers gastvrij ontvangen. Een kopje koffie kan daarbij helpen.

Els en Nel zorgen voor de nodige begeleiding van de vrijwilligers en het inroosteren. Els : “Een groep mensen met een sociaal hart die zich thuis voelen in een gezellige en open sfeer, daar streven we naar.

Onze openingstijden zijn:

  • woensdag 13.00 tot 17.00 uur
  • donderdag 10.00 tot 14.00 uur

Opgave is mogelijk met het aanmeldformulier op de website www.ruilwinkelnederweert.nl . Je kunt jezelf ook telefonisch aanmelden bij Nel : 0617987209 of Els: 0622693228.

Advertentie

3 Reacties


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42

Advertentie