Skip to content

Veel informatie opgehaald tijdens infobijeenkomst herontwikkeling Gutjesweg, Budschop

Redactie
13 april 2022 | 14:40

Advertentie

Ruim 100 belangstellenden bezochten op donderdag 31 maart een informatiebijeenkomst in het kerkgebouw van Budschop over de herontwikkelingskansen van het gebied Gutjesweg. De projectgroep haalde veel informatie op voor het vervolgtraject.

Herontwikkeling Gutjesweg

Ontwikkeling tot woongebied
Vorig jaar spraken de gemeente Nederweert en wooncorporatie Wonen Limburg af om te onderzoeken of het gebied van de gemeentewerf en de voormalige brandweerkazerne te ontwikkelen is naar een woongebied. Daarbij gelden een aantal uitgangspunten. De gemeente Nederweert zet in op een overwegend sociaal woningbouwprogramma dat aansluit bij de woonbehoefte van starters, senioren en gezinnen. Zowel huur- als koopwoningen. De gemeente heeft daarnaast een opdracht om aanvullend een aantal standplaatsen voor woonwagens aan te leggen.

Drie varianten
Het stedenbouwkundig bureau Mr Stir ging aan de slag met deze uitgangspunten. Het bureau tekende drie varianten voor een mogelijke invulling van het gebied. In deze varianten is de inbreng van de omgeving op verschillende manieren ingevuld. Elke variant gaat uit van een mix van soorten woningen met veel groen en een uitbreiding van het aantal woonwagenstandplaatsen bij de huidige woonwagens.

Vragen en aandachtspunten
Inwoners en belangstellenden konden tijdens de informatiebijeenkomst tussen 16.00 tot 20.00 uur binnenlopen. Medewerkers van het projectteam gaven uitleg en beantwoordden de vele vragen. Veel daarvan gingen over de uitbreiding van het aantal standplaatsen. Ook over de aanleg van de wegen, de fietspaden en de parkeerplaatsen kreeg de projectgroep veel vragen, maar ook tips. De projectgroep bedankt de aanwezigen daarvoor.

Varianten verder uitwerken
Projectleider Marcel Hartjes kijkt tevreden terug op de bijeenkomst. De informatie die is opgehaald, wordt door de projectgroep gebruikt om de varianten verder uit te werken. De verwachting is dat dit proces voor de zomervakantie is afgerond. Wethouder Koolen: “Draagvlak voor het plan is belangrijk: een open inloop is een prima instrument om input uit de omgeving op te halen.

Nieuwsbrief en website
Om op de hoogte te blijven van het vervolg, kunnen inwoners zich aanmelden voor een digitale nieuwsbrief. De tekeningen van de verschillende varianten zijn tijdens de reguliere openingstijden in het gemeentehuis te bekijken of op deze website.

Advertentie

2 Reacties

  1. De mogelijkheid om de woonwagens te spreiden kan ook ,
    door enkele wagens op de aangewezen plaats op Hoebenakker te plaatsen.
    En eventueel ook op kerkdorp Nederweert Eind. Hier is nog geen enkele wagen.
    Als ook op de nieuw te bouwen lokatie Ospelseweg / Julianastraat.

  2. Informeren is niet mee participeren.
    De informatie welke zoals de gemeente Nederweert aangeeft tijdens de informatie bijeenkomst te hebben ontvangen, wordt zoals bij de randweg naar hun plan weggeschreven.
    De gemeente Nederweert (politiek) heeft van de provincie Limburg een opdracht gekregen om aanvullend aantal woonwagens plekken te realiseren. Deze opdracht geeft niet aan dat alle plekken op Budschop moeten komen!
    Er was “geen” variant bij de informatiebijeenkomst waar er een eerlijke verdeling over Nederweert werd voorgesteld.
    Ik hoop dat informeren niet leidt tot een hamerstuk bij de politiek en er wel gekozen wordt voor een eerlijke verdeling over Nederweert!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie