Skip to content

Energietoeslag lagere inkomens, gemeente Nederweert start met de uitbetaling

Redactie
14 april 2022 | 11:53

Advertentie

De energieprijzen zijn afgelopen maanden flink gestegen, waardoor huishoudens honderden euro’s extra kwijt zijn aan de energierekening. Het kabinet stelt geld beschikbaar om huishoudens met een laag inkomen te helpen met het betalen van de energierekening. Huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum krijgen daarom een eenmalige energietoeslag van € 800.

Start uitbetaling

Dinsdag 12 april heeft het college van Nederweert goedkeuring gegeven om de uitbetaling te starten. Dit betekent dat inwoners die aan de voorwaarden voldoen en al bekend zijn bij de gemeente, bijvoorbeeld bijstandsgerechtigden, de eenmalige toeslag automatisch uitbetaald krijgen. De betaling wordt uiterlijk begin mei 2022 bijgeschreven.

Sociaal Raadslieden helpen
Huishoudens die geen uitkering ontvangen, maar mogelijk wel in aanmerking komen voor de energietoeslag kunnen de toeslag vanaf begin mei aanvragen via deze website. Heb je vragen of kun je hulp gebruiken bij het aanvragen? De Sociaal Raadslieden staan voor jou klaar en helpen je met behulp van De VoorzieningenWijzer bij het aanvragen van de toeslag. De Sociaal Raadslieden zijn telefonisch bereikbaar via (088) 65 60 692 of via raadsliedennederweert@amwml.nl.

Advertentie

2 Reacties

  1. Ik vraag mij serieus af wie dit bedacht heeft.
    Die 800€ gaan ze voor, van alles.en nog wat gebruiken. Maar zeker niet voor de energie tekening. Daar komen ze dan wel weer het handje opnieuw voor open houden. Gewoon maandelijks met de energie nota naar de gemeente en dan daar 100 € van betalen.

  2. Koos,
    Wat een zuur vooringenomen stelling die je inneemt. Lijkt wel of jij dit alles uit eigen portemonnee moet betalen. Schrale dure tijden vragen om oplossingen voor medeburgers die minder ruim zitten qua inkomen.
    Het siert je niet als mens om zo te reageren, schaam je diep.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie