Skip to content

Weert Lokaal, VVD en D66 gaan formeren in Weert

Redactie
14 april 2022 | 22:00

Advertentie

Op donderdag 14 april 2022 heeft de informateur, de heer Hubert Mackus, zijn eindadvies aan de gemeenteraad uitgebracht over het vormen van een coalitie voor het nieuwe gemeentebestuur van Weert. Op basis van de gehouden gesprekken adviseert de informateur om een coalitie te formeren die bestaat uit drie partijen, namelijk Weert Lokaal, VVD en D66. Deze coalitie kan rekenen op 19 van de 31 raadszetels.

Weert Lokaal, VVD en D66

Uit de met alle partijen gehouden gesprekken is gebleken dat er op hoofdlijnen consensus bestaat over de belangrijkste onderwerpen die in de komende raadsperiode aan de orde komen. De informateur adviseert om een coalitieakkoord op te stellen waarin deze relevante thema’s worden opgenomen.

Ook doet de informateur in zijn eindadvies enkele algemene aanbevelingen aan de partijen die gaan formeren en aan de gemeenteraad. Er moet worden gewerkt aan de onderlinge verhoudingen. Maar ook de verbinding in de raad, en tussen raad en college moet worden versterkt. Alle partijen hebben de intentie uitgesproken om te werken aan het verhogen van het opkomstpercentage bij de verkiezingen. De informateur doet enkele handreikingen om te werken aan herstel van vertrouwen van de inwoners in de lokale politiek.

Verder brengt de informateur enkele adviezen uit om te komen tot efficiëntere vergaderingen. Het eindrapport is te lezen via gemeenteraad.weert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie