Skip to content

Oncologisch Expertise Centrum Weert uniek in de regio

24 april 2022 | 11:00

Al jaren sluimerde een idee bij Lieke Stultjens (41) uit Weert. Een eigen oncologisch centrum starten waar kankerpatiënten slechts eenmaal hun situatie hoeven toe te lichten, waar zij al hun praktische vragen kunnen stellen én waar zij concreet geholpen worden. Of blijven werken als oncologisch fysiotherapeut met de zekerheden van een werknemer. Haar ondernemersgeest won het van de zekerheden. En zo opende zij, samen met een specialistisch team, in oktober 2021 het eerste Oncologisch Expertise Centrum in Weert. Uniek in de regio Limburg-Brabant.

Oncologisch Expertise Centrum Weert

Lieke: “Wij zijn het eerste centrum waar de eerstelijns zorg in het kader van oncologie onder een dak gehuisvest is. Oncologische zorg buiten het ziekenhuis bestaat, maar meestal zijn de diverse disciplines los van elkaar georganiseerd en op verschillende locaties. Bij het Oncologisch Expertise Centrum Weert (OECW) hoef je maar naar één plek voor fysio- en ergotherapie, oedeemtherapie, sportabonnementen, preventie en leefstijlverandering. Je kunt er ook terecht voor de gespecialiseerde huid- en schoonheidsspecialiste, een passend haarstuk, protheses en op de persoon afgestemde lingerie.  Het is tevens de plek voor voetzorg, compressie- en steunkousenzorg, diëtetiek én professionele coaching.

Waar de medische behandeling in het ziekenhuis ophoudt, gaan wij verder. We pakken het estafettestokje als het ware op. Wij behandelen niet vanuit de medische invalshoek, maar stemmen volledig af op wat de patiënt nodig heeft om praktische, fysieke of mentale doelen te bereiken. Tijdens het intakegesprek worden de vragen en wensen van de patiënt besproken. Vervolgens kan alles achterelkaar gepland worden. Dit is minder belastend voor de patiënt en geeft mentaal rust.

We werken in een netwerk van gespecialiseerde organisaties en ziekenhuizen. Ook onderhouden we intensieve contacten met het Toon Hermans Huis en met de gespecialiseerde borstkanker locatie Alexander Monro in het St. Jans Gasthuis in Weert. De kennis die ik als oncologisch en oedeemfysiotherapeut heb opgedaan bij diverse gerenommeerde ziekenhuizen neem ik mee in het OECW. Maar daar blijft het niet bij. Ik ben steeds op zoek naar innovaties die het leven van een kankerpatiënt draaglijker maken en het ongemak verminderen”.

Mijn betrokkenheid bij een patiënt is groot. Dat was altijd al zo en nu in het OECW ook. De kaartjes die we al gekregen hebben onderstrepen dat”. Iemand schreef: “Dankjewel voor je zorg, tips, adviezen, gesprekken, trainingen, grapjes en eerlijkheid en dat je er was toen ik het nodig had. Dergelijke bedankkaartjes motiveren mij. Dan heb ik dus echt wat kunnen betekenen voor iemand.

Was het verstandig om deze praktijk te beginnen? Ja, ik doe nu volledig waar ik gelukkig van word, met deskundigen om me heen die met passie hun werk doen om het leven van patiënten zo comfortabel mogelijk te maken.”

Niet voor niets werd het Oncologisch Expertise Centrum Weert genomineerd voor de Rabobank Verbindingsprijs 2021, de regionale prijs voor bijzondere samenwerkingsverbanden”.

Lees meer over het OECW en wat het voor (borst)kankerpatiënten kan betekenen op www.oecw.nl.

Tekst: Francis Bruekers / Sparkle Tekst & Communicatie
Foto: Dion Zwartjens / Marketing- & Mediabureau
Drukwerk: Drukkerij van Deursen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie