Skip to content

Activiteitenprogramma mei 2022 De Pelen/De Groote Peel

Redactie
25 april 2022 | 14:00

Advertentie

Bont dikkopje, een vrij zeldzame vlinder die in De Groote Peel in mei vliegt (foto Marijke Vaes-Schroën)

Excursie in de kop van de Deurnsche Peel 
Op zondag 1 mei organiseert Staatsbosbeheer een excursie in de kop van de Deurnsche Peel. Aan bod komen de cultuurhistorie, beheer en de natuur van het gebied. Ook de nonnen van Griendtsveen komen ter sprake want de wandeling gaat deels over het ‘Nonnenpad’. Verder wordt er verteld over het conflict over de kanalen; waarom zijn er twee kanalen zo vlak bij elkaar (Helenavaart en het Kanaal van Deurne) en waarom heet de kop van de Deurnsche Peel De Halte? Let op: De excursie start om 13.00 uur bij de Natuurpoort aan het Leegveld 8A in Deurne. Deelname kost € 7,- per persoon en reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/deurnschepeel (geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar). Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/activiteitendepelen of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Kindertheatervoorstelling bij De Pelen 
Op zondag 1 mei presenteert de Theaterkist de voorstelling ‘Een toetje van eigen deeg voor August’ in het (overdekte) Amfitheater van buitencentrum de Pelen. Neem een kijkje in de keuken van de Theaterkist en geniet van deze doldwaze voorstelling waar je spontaan honger van krijgt! Er zijn twee (dezelfde) voorstellingen; om 13.30 en om 15.00 uur. Een voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. Deelname kost € 4,- per volwassene € 2,50 per kind. Kaartjes reserveren is noodzakelijk en kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenkindertheater.

Peel Ontdektocht Lentekriebels in De Groote Peel
Op maandag 2 mei is er een Peel Ontdektocht Lentekriebels in De Groote Peel. Tijdens deze actieve en educatieve gezinstocht ga je samen met een Peelgids op pad. Neem een kijkje in de nestkastjes, maak een natuurknutselwerkje en zo zijn er nog veel meer leuke opdrachten in de prachtige natuur van het nationaal park. Starten om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 1,5 – 2 kilometer lang en de excursie duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/activiteitendepelen of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Gezinstocht sPEElse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel
Op dinsdag 3 mei houdt Staatsbosbeheer een sPEELse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ontdek je de natuur op een sPEELse manier. De Peelgids die deze wandeling begeleidt heeft een aantal prikkelende opdrachten voor jou in petto. Daarbij staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De activiteit duurt ongeveer 2 uur en de route is 1,5 – 2 kilometer lang. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Max. 15 deelnemers per excursie. Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenspeelseexpeditie Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/activiteitendepelen of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peel Ontdektocht Lentekriebels in De Groote Peel
Op woensdag 4 mei is er een Peel Ontdektocht Lentekriebels in De Groote Peel. Tijdens deze actieve en educatieve gezinstocht ga je samen met een Peelgids op pad. Neem een kijkje in de nestkastjes, maak een natuurknutselwerkje en zo zijn er nog veel meer leuke opdrachten in de prachtige natuur van het nationaal park. Starten om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 1,5 – 2 kilometer lang en de excursie duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/activiteitendepelen of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Gezinstocht sPEElse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel
Op vrijdag 6 mei houdt Staatsbosbeheer een sPEELse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ontdek je de natuur op een sPEELse manier. De Peelgids die deze wandeling begeleidt heeft een aantal prikkelende opdrachten voor jou in petto. Daarbij staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De activiteit duurt ongeveer 2 uur en de route is 1,5 – 2 kilometer lang. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Max. 15 deelnemers per excursie. Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenspeelseexpeditie  Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/activiteitendepelen of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Voorstelling De Theaterkist 
Op zondag 8 mei presenteert de Theaterkist de voorstelling ‘Een toetje van eigen deeg voor August’ in het (overdekte) Amfitheater van buitencentrum de Pelen. Neem een kijkje in de keuken van de Theaterkist en geniet van deze doldwaze voorstelling waar je spontaan honger van krijgt! Er zijn twee (dezelfde) voorstellingen; om 13.30 en om 15.00 uur. Een voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. Deelname kost € 4,- per volwassene € 2,50 per kind. Kaartjes reserveren is noodzakelijk en kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenkindertheater

Wandeling door de paardenbegrazing in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 15 mei houdt Staatsbosbeheer een ‘wandeling in de Paardenbegrazing’ van het Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer wandel je over de zandrug aan de Oostzijde van dit hoogveengebied. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht vanaf de ‘de Berg’, het hoogste punt van de Peel. Onderweg kom je Shetlandse pony’s tegen. De excursie start om 11.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 7,- per persoon en reserveren kan via: www.staatsbosbeheer.nl/paardenbegrazingpelen Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/activiteitendepelen of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peelpodium met Jee&Vee
Op zondag 15 mei is er een optreden van Jee&Vee op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Jee&Vee is een duo van  twee gerenommeerde Brabantse muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend hebben. Zij brengen een mix van 60’s en 70’s nummers, bestaande uit de wat oudere blues, pop en singer-songwriters nummers. Uiteenlopend van de Stones, Elvis, van Morrison, JW Roy e.a. met de intentie het publiek een aangename muzikale middag te bezorgen. De voorstellingen zijn om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in het nabijgelegen Nationaal Park De Groote Peel. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Dauwtrappen met Hemelvaart in De Groote Peel
Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei kan je meedoen met een Dauwtrapwandeling in het Nationaal Park De Groote Peel. Dauwtrappen met Hemelvaart is een goede traditie bij Staatsbosbeheer. Eerst genieten van een ochtendwandeling in de prachtige natuur van De Groote Peel en daarna van een streekontbijt in het buitencentrum. Een goed begin van de dag! De wandeling start om 7.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De route is 3 kilometer lang en duurt 2 uur. Deelname kost € 18,50 per volwassene en € 12,50 per kind. Max. 20 deelnemers en online reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/pelendauwtrappen (Aanmelden kan tot en met 24 mei). Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/activiteitendepelen of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peelpodium met The Nag’s Head
Op zondag 22 mei is er een optreden van The Nag’s Head op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. The Nag’s Head is een amateurgezelschap met enthousiaste muzikanten uit Nederweert en Weert. Gezamenlijk hebben ze een passie voor Ierse muziek. De naam “The Nag’s Head” is geïnspireerd op iets wat in Ierland erg veel met muziek te maken heeft, namelijk de Ierse pub. Daar komen de Ieren bij elkaar om samen te drinken, gezellige uurtjes door te brengen en om samen de vele volksliederen te zingen. De voorstellingen zijn om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in het nabijgelegen Nationaal Park De Groote Peel. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peelpodium met zangkoor Milagri
Op zondag 29 mei is een optreden van Zangkoor Milagri op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Milagri bestaat uit ongeveer 30 leden. Het repertoire is veelzijdig, o.a. muziek uit de jaren 60-70-80 en volksmuziek uit diverse landen. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie