Metalot versnelt de overgang naar een duurzame samenleving met baanbrekende innovaties op het gebied van energie en metalen. Metalot doet dit door kennis en ervaring van wetenschappers, overheid, studenten en ondernemers te combineren en (pre-industriële) prototypes en demonstraties van innovatieve technologieën te ontwikkelen. In het bijzonder richt Metalot zich op de Metal Power technologie waarbij ijzerpoeders circulair gebruikt worden voor grootschalige opslag en transport van duurzame energie.
Wist je dat ijzerpoeder een manier is om duurzame energie op te slaan?
Ontdek de kracht van ijzerpoeder in Budel
Met de opening van het Metalot Future Energy Lab en het Waterstof Fieldlab in Budel zet Metalot opnieuw een stap voorwaarts. Op zaterdag 21 mei opent Metalot tussen 10.00 en 15.00 uur haar deuren voor het publiek. Een unieke kans om te ontdekken waar Metalot mee bezig is, wat de kracht van roest en ijzerpoeder is en welke impact de ontwikkeling van Metal Fuels heeft op de energietransitie.
Voor jong en oud
Tijdens de publieksdag geeft het team van Metalot graag uitleg over de verschillende activiteiten en onderzoeksprojecten. Diverse samenwerkingspartners zijn aanwezig die vanuit hun achtergrond uitleg geven over uitdagingen, onderzoek en ontwikkelingen op gebied van roest, ijzerpoeder en waterstof in het kader van circulaire energie. Ook voor kinderen is de publieksdag een leuk uitstapje. Zij kunnen onder meer zelf aan de slag met ijzerpoeder om te ontdekken dat er energie in ijzer zit.
Kijk voor meer informatie op www.metalot.nl/opening-publieksdag.
Primeur: nieuw prototype in Metalot Future Energy Lab
In het Future Energy Lab op Bedrijventerrein Airpark in Budel vindt de doorontwikkeling plaats van initiatieven die de laboratoriumfase ontgroeid zijn. Sinds medio 2020 is het Future Energy Lab in gebruik, maar door coronamaatregelen is er nog niet eerder gelegenheid geweest officieel stil te staan bij deze nieuwe mijlpaal. Tijdens de opening is voor het eerst het nieuwe prototype van de Metal Power brander te zien. Na de test bij Bavaria eind 202o met de kleinere brander is er met consortiumpartners TU/e, Team SOLID, EM Group en Heat Power gewerkt aan een verbeterde en krachtigere brander die in de laatste testfase zit voor uiteindelijke duurtesten in een industriële omgeving in 2023.
Waterstof Fieldlab
De mogelijkheid om technologie en prototypes door te ontwikkelen en te testen is uitgebreid met het zogenaamde Waterstof Fieldlab. Dit is een testfaciliteit die gerealiseerd is om veilig en verantwoord te experimenteren met waterstofgas. Waterstof is een belangrijke energiedrager en bouwsteen voor verdere verduurzaming van de samenleving.
Er zijn nog geen reacties geplaatst