Skip to content

Even voorstellen: Peter van Lierop en Hans van Lierop, de nieuwe gemeenteraadsleden

Redactie
31 mei 2022 | 14:09

Advertentie

Op dinsdag 17 mei zijn Peter van Lierop (JAN) en Hans van Lierop (VVD) geïnstalleerd als raadslid. Een hernieuwde kennismaking en een nieuw gezicht. Zij vertellen je graag meer over wie ze zijn, wat ze doen in het dagelijks leven, waarom ze raadslid wilden worden en wat hun aandachtspunten als raadslid zijn.

Peter van Lierop en Hans van Lierop

Peter van Lierop
Peter: “Ik woon al 34 jaar in Budschop, sinds kort in de nieuwe wijk Merenveld aan de Prinsessenstraat. Ik ben getrouwd met May van Lierop en wij hebben twee kinderen. In mijn dagelijks bestaan ben ik meubelmaker bij Peter van Hulsen maatwerkinterieurs in Nederweert. Naast mijn werk heb ik ook een aantal hobby’s, zoals de politiek waar ik mij fanatiek mee bezig hou. Daarnaast tennis ik bij tennisvereniging TC Eynderveld in Nederweert-Eind en volg ik het voetbal op de voet.”

“Ruim 13 jaar geleden heb ik mij aangesloten bij het Jongeren Akkoord Nederweert, waarvan ik nu 9 jaar de raadsfractie mee vertegenwoordig. Dit heb ik gedaan om mij in te zetten voor de gemeenschap. Niet alleen voor Budschop, maar voor de hele gemeente Nederweert! Mijn drijfveer is iets voor elkaar krijgen in onze gemeenschap. Denk hierbij aan het behoud van de basisschool op Budschop waar ik toch wel een beetje trots op ben dat dit ook gelukt is. Openbare ruimte en vooral bouwgerelateerde onderwerpen hebben mijn voorkeur. Maar ook de omgang met onze inwoners en zeker de sociale kant daarvan vind ik belangrijk.”

“Verder zijn er vele onderwerpen die het JAN belangrijk vindt, zoals het niet doorgaan van de Randweg zoals deze laatste variant voorlag. En de leefbaarheid in alle kernen, het hele sociale domein en onze verenigingen. Ook naar de toekomst toe is er nog veel werk te verrichten en dat wil ik samen met het JAN doen voor en met onze inwoners.”

Hans van Lierop
Hans: “Even voorstellen: ik ben Hans van Lierop, 54 jaar, getrouwd met Renate en trotse vader van Lucas, Rens en Marit. Samen met mijn gezin woon ik op een van de vele mooie plekjes van onze gemeente, aan de Visdijk met het Sarsven in ‘onze achtertuin’. In het dagelijkse leven werk ik als jurist VTH (vergunningen, toezicht en handhaving) bij onze buurgemeente Leudal.”

“Graag wil ik mij inzetten voor een mooie, leefbare en financieel gezonde gemeente. Naast het raadslidmaatschap ben ik fractievoorzitter van de Nederweerter VVD, een partij die staat voor sociale en liberale politiek, waarbij er ruimte is voor het ondernemerschap, het verenigingsleven, de instellingen en de inwoners. Uiteraard met daarbij de zorg voor hen die dat nodig hebben.”

“De komende periode staan er mooie uitdagingen voor onze gemeente op stapel. Ik ben dankbaar en vereerd dat ik me daarvoor mag inzetten. Samen komen we verder!. Als je een keer van gedachte wilt wisselen met onze fractie, dan ben je van harte welkom op onze fractievergadering. Wij zorgen voor de koffie.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie