Skip to content

Wiek Vaes | Ongeveer tien uur per week bij Merefeldia, het wordt meestal meer

3 juni 2022 | 10:00

Mijn naam is Bas van Deursen ik ben 15 jaar oud en ik woon in Nederweert. Ik heb een oudere en een jongere broer. Ik hou van voetballen, gamen, met name Fifa. Ik zit in het derde jaar van Yuverta Nederweert. Voorheen was dit Citaverde. De naam Yuverta (mocht je het willen weten) staat voor jij (you), jeugd (juve) en groen (vert).

Maar goed, er is een reden dat ik me hier even voorstel. Ik moet voor school een maatschappelijke stage doen. Ik heb ervoor gekozen om mensen te interviewen die vrijwilligerswerk doen. Ik mag deze interviews op Nederweert24 zetten en dan is het misschien prettig om te weten wie ik ben. Ik hoop dat je mijn interviews met plezier leest.

Wiek Vaes

Wil je je even voorstellen?
Ik ben Wiek Vaes. Ik ben gepensioneerd. Ik heb altijd in de ondergrondse infrastructuur gewerkt, kabels en leidingen leggen. En mijn hobby is voetballen. Naast mijn werk ben ik altijd bezig geweest met voetballen, zowel met jonge voetballers als met de senioren. Ik was jeugdtrainer, op zaterdag ging ik met de voetballers mee en deed ik wedstrijdbegeleiding en dat soort zaken“.

Hoe ben je bij de voetbalclub Merefeldia terechtgekomen?
Ik ben nog geen honderd meter van het toenmalig Merefeldia voetbalterrein geboren en getogen. Ik heb daar sinds mijn basisschoolleeftijd veel van mijn zondagen doorgebracht. En later, toen ik vanaf twaalf jaar ging voetballen, ik mocht dat toen pas, was ik er ook op zaterdag te vinden. Mijn leven bestond uit voetballen, voetballen, voetballen. Vanaf mijn vijftiende ben ik trainer en wedstrijdbegeleider geweest bij Merefeldia. Ik heb allerlei teams tussen de twaalf en achttien jaar begeleid. Later waren het vooral de prestatieve teams. En ook veel recreatieve teams waarbij het voetballen niet voorop stond maar waar het plezier samen belangrijker was dan het resultaat“.

Hoeveel uur per week ben je bezig met vrijwilligerswerk?
Ongeveer tien uur per week, het wordt meestal meer“.

Hoe lang ben je al lid?
Ik denk vanaf 1965, dat is 58 jaar“.

Wat zijn de minder leuke kanten van het vrijwilligerswerk?
Om voetballers goed te begeleiden komt enige kwaliteit om de hoek kijken. Doordat we met weinig vrijwilligers zijn gaat de kwaliteit van de begeleiding achteruit en er moet teveel een beroep gedaan worden op de ouders. Daar zit af en toe wrijving. Dat is minder leuk“.

Heeft de corona invloed gehad op het vrijwilligerswerk?
In de eerste lockdown mochten we niks, in de tweede lockdown mochten we niet trainen maar wel spelen wat eigenlijk in strijd is met de voetbalwetten. Als je niet kan trainen kun je eigenlijk niet fatsoenlijk voetballen. Dat is niet gezond. Maar om toch beweging te krijgen hebben ze dat zo gedaan, maar leuk was het niet“.

Vind je dat iedereen vrijwilligerswerk zou moeten doen?
Sommige ouders werken heel veel en er moet ook nog het nodige thuis gedaan worden. Het is een kwestie van tijd. Dat is wat problemen oplevert. Gepensioneerden hebben meestal tijd, jonge ouders maken er tijd voor vrij. Maar het is een probleem van alle vrijwilligers in Nederland: tijd, tijd, tijd! En je moet een bepaalde passie hebben voor iets anders ga je het niet doen“.

Waar hoop je op met dit vrijwilligerswerk?
Veel plezier hebben aan het spelletje dat is het voornaamste. Dat is inherent aan sport en competitie. Soms verlies je en soms win je. Heel simpel“.

Wil je nog iets kwijt dat ik niet heb gevraagd?
Nee, succes ermee“.

Meer lezen?

Vond je dit leuk? Lees morgen het interview met Rick Stultiens.

Lees hier de vorige interviews

Advertentie

1 Reactie

  1. Mooi verhaal Wiek. Helemaal in de trant zoals ik je in het verleden heb leren kennen binnen het voetbalgebeuren. Bescheiden en altijd hard werkend. Als spits vond ik het nooit leuk om tegen jou te spelen. Jij was een echte fighter, iemand die je drie keer tegen kwam. Nogmaals Wiek. Mooi verhaal. Het ga je goed en misschien zien we elkaar nog eens en dan gaon we er saame ein paar drinke. Groetjes Ton Smolenaers


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00

Advertentie