Skip to content

Rick Stultiens | Ik ben voetbalgek en op een gegeven moment wilde Tessa gaan voetballen, Sara ging ook mee

Redactie
4 juni 2022 | 10:00

Advertentie

Mijn naam is Bas van Deursen ik ben 15 jaar oud en ik woon in Nederweert. Ik heb een oudere en een jongere broer. Ik hou van voetballen, gamen, met name Fifa. Ik zit in het derde jaar van Yuverta Nederweert. Voorheen was dit Citaverde. De naam Yuverta (mocht je het willen weten) staat voor jij (you), jeugd (juve) en groen (vert).

Maar goed, er is een reden dat ik me hier even voorstel. Ik moet voor school een maatschappelijke stage doen. Ik heb ervoor gekozen om mensen te interviewen die vrijwilligerswerk doen. Ik mag deze interviews op Nederweert24 zetten en dan is het misschien prettig om te weten wie ik ben. Ik hoop dat je mijn interviews met plezier leest.

Rick Stuliens

Wil je je even voorstellen?
Ik ben Rick stultiens, 47 jaar oud. Ik ben getrouwd met een heel mooie vrouw Femke en we hebben drie kinderen. Ik ben vertegenwoordiger en Feyenoordfan”.

Wat voor vrijwilligerswerk doe je?
Het vrijwilligerswerk wat ik doe is bij Mereldia. Hier train ik mijn oudste dochter Tessa. Ik ga mee met de wedstrijden. Als Tessa niet hoeft te voetballen ben ik bij mijn andere twee dochters“.

Hoelang doe je dit precies?
Het trainen doe ik ongeveer 9 jaar“.

Hoe kwam je op het idee om te gaan coachen?
Ik ben voetbalgek en op een gegeven moment wilde Tessa gaan voetballen, Sara ging ook mee. Ze kwamen in hetzelfde team terecht. Ik was heel blij want ik heb drie meisjes en ze voetballen alledrie dus dat is wel een hele mooie droom die uitkomt“.

Wat zijn de leuke dingen aan coachen?
Je hebt met kinderen te maken en je ziet ze opgroeien van acht, negen jaar tot zeventien jaar. Je ziet je eigen kinderen bezig en ze krijgen sociale contacten door het sporten. Het wordt echt een groepje. Op zaterdag zijn de wedstrijden. Eén keer in de week train ik bij de Einds Boys in Nederweert-Eind en ik geef training bij Merefeldia in Nederweert. Bij de dochters probeer ik bij alle wedstrijden te zijn“.

Hoeveel tijd ben je kwijt met het vrijwilligerswerk?
Zaterdag de hele dag“.

Wat levert het op het vrijwilligerswerk?
Qua geld niks, je krijgt een bon op het einde van het jaar. Het levert plezier op en dat is toch het belangrijkste wat je moet hebben in het leven“.

Waar hoop je het meest op?
Ik zou met deze dames een keer kampioen willen worden. Het team van Tessa is één keer kampioen geworden. Sofie en Sara staan met drie ploegen bovenaan dus één van die drie ploegen wordt kampioen. Sara en Sofie zijn nog nooit in hun leven kampioen geworden dus dat zou heel mooi zijn“.

Vind je dat iedereen vrijwilligerswerk zou moeten doen?
Ja 100 procent. Ik erger me aan mensen die niks doen qua vrijwilligerswerk. Dat zijn mensen die vaak een grote mond hebben als iets ze niet zint. Vroeger zetten ouders standaard hun kind op de club af en kwamen het kind weer ophalen als de training was afgelopen. Ze gaan A niet naar hun kind kijken wat ik niet snap en B doen ze niks voor de samenleving. Bij bijna elke vereniging zijn vrijwilligers tekort. Als elke ouder één ding zou doen zouden heel veel clubs geholpen zijn“.

Zijn er ook minder leuke dingen?
Merefeldia heeft een paar mindere dingen. Als je bijvoorbeeld met -10 graden op het veld staat in de winter is dat minder”.

Zijn er nog dingen die je wil vertellen die ik niet heb gevraagd?
Nee, ik heb verteld wat het belangrijkst is”.

Meer lezen?

Vond je dit leuk? Lees morgen het interview met Leon Vink.

Lees hier alle interviews

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie