Mijn naam is Bas van Deursen ik ben 15 jaar oud en ik woon in Nederweert. Ik heb een oudere en een jongere broer. Ik hou van voetballen, gamen, met name Fifa. Ik zit in het derde jaar van Yuverta Nederweert. Voorheen was dit Citaverde. De naam Yuverta (mocht je het willen weten) staat voor jij (you), jeugd (juve) en groen (vert).
Maar goed, er is een reden dat ik me hier even voorstel. Ik moet voor school een maatschappelijke stage doen. Ik heb ervoor gekozen om mensen te interviewen die vrijwilligerswerk doen. Ik mag deze interviews op Nederweert24 zetten en dan is het misschien prettig om te weten wie ik ben. Ik hoop dat je mijn interviews met plezier leest.
Leon Vink
Zou je je kort willen voorstellen?
“Ik ben Leon Vink, 47 jaar. Ik ben geboren en getogen in Weert. Ik kom uit een gezin met een twee jaar oudere broer. Ik ben opgegroeid met fijne ouders. Ik heb veel sporten uitgeprobeerd. Voetballen dat doe ik nog steeds. Inmiddels woon ik twaalf jaar in Nederweert. Ik werk 24 jaar bij Smolenaers Constructie in Nederweert. Ik heb een gezin met twee kinderen“.Welk vrijwilligerswerk doe je?
“Ik ben op 17-jarige leeftijd begonnen met het helpen van de training van de A jeugd. Dit was op Moesel. Hier hadden ze ook de zeskamp, die is er nog steeds. Hier ben ik twintig jaar vrijwilliger geweest. Ik ben begonnen als secretaris, dat heb ik vijf jaar gedaan, vervolgens ben ik vijf jaar penningmeester geweest. En toen ben ik tien jaar voorzitter geweest.Toen kwam “Gaan voor Goud”. Hier faciliteer je sport toptalenten en je steunt ze financieel. Daar zat ik vanaf het begin in het bestuur. Ik zocht sponsoren maar ook mensen die een bepaald beroep uitoefenden waarmee ze ons konden helpen. Bijvoorbeeld een fysiotherapeut in Nederweert en Weert en een diëtiste. Vervolgens ging ik sporters ondersteunen. Zo bouw je een heel netwerk om je heen om de stichting groter te maken. Dit heb ik zeven jaar gedaan. Inmiddels train ik het voetbalteam van mijn zoon bij Merefeldia. Dit doe ik al zes jaar. Ik ben met mijn zoon meegegroeid, we zijn begonnen bij de Fjes en nu train ik de Jo12. Ik train ze dinsdag, donderdag en op zaterdag ga ik mee naar de wedstrijden. Ik ben nu twee jongens intern aan het opleiden zodat zij ook trainer kunnen worden“.
Hoeveel tijd ben je per week kwijt met vrijwilligerswerk?
“Ik ben per week zes uur kwijt bij Merefeldia“.Wat levert het vrijwilligerswerk je op?
(Lacht) “Geen financiën daar gaat het ook niet om… blijheid. Ik word er heel blij van dat ik mensen kan helpen en ondersteunen. Ik vind het een heel prettig gevoel om met kinderen samen te werken. De ontwikkeling van kinderen mee te maken, wat betreft het voetballen maar ook het sociale aspect. Ik vind het mooi dat ik verschillende jaren ergens ben en dat ik ze dan zie groeien. Daar word ik blij van. Het geeft me een tevreden gevoel om iets te doen voor andere mensen“.Zijn er ook mindere kanten aan het vrijwilligerswerk?
“Het kost tijd. Het komt niet altijd uit omdat je een eigen gezin hebt, werk en andere dingen. Af en toe kom je tijd te kort. Maar dat is een kwestie van indelen. Ik ben vrij fanatiek in alles en af en toe slaat dat over op de rest. Het mindere is dat dat weleens botst. Mijn fanatisme moet niet leidend zijn“.Zou iedereen vrijwilligerswerk moeten doen?
“Het brengt ontwikkeling voor jezelf. Het is een uitbreiding van je netwerk. Je leert met mensen omgaan, je leert hoe mensen, kinderen zijn. Ik vind het wel goed dat je vrijwilligerswerk doet om daarmee een ander te helpen. En dat kan in veel sectoren. Ik haal ook oud papier op voor de buurt en dan help je elkaar om er toch samen Iets van te maken“.Waar hoopte je op toen je met je vrijwilligerswerk begon?
“Ik wil iedereen beter maken met mijn trainingscapaciteiten. Je hoopt tactisch en technisch inzicht over te brengen zodat de jongens beter werden op voetbal en sociaal gebied. Dat hoop je dan”.
Meer lezen?
Vond je dit leuk? Lees morgen het interview met Sonja Hoche.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.