Skip to content

Gemeentecomplimenten 2022 voor Pleunis Mode, Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof en mevrouw Leontien Raijmakers-Dings

Redactie
9 juni 2022 | 16:51

Advertentie

Bestuur en vrijwilligers van Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, Pleunis Mode en mevrouw Leontien Raijmakers-Dings ontvangen dit jaar een Gemeentecompliment. Ze krijgen de onderscheiding uitgereikt tijdens het Open Huis op zaterdag 2 juli in het gemeentehuis.

Gemeentecomplimenten 2022

Gemeentecompliment
Het Gemeentecompliment is een gemeentelijke onderscheiding, een blijk van waardering voor getoonde inzet en verdiensten en een aanmoediging om vooral zo door te gaan. Het kan ook bedoeld zijn als waardering voor bijzondere prestaties of vernieuwend of bijzonder ondernemerschap. Het Gemeentecompliment wordt jaarlijks uitgereikt in de categorieën Sociaal Maatschappelijk (Sociaal Nederweert), Sport (Sportief Nederweert) en Ondernemerschap (Ondernemend Nederweert).

Verdienstelijk, bijzondere prestatie
Het college van burgemeester en wethouders kent het compliment toe aan een persoon, vereniging, stichting, instelling of bedrijf uit Nederweert die/dat zich verdienstelijk maakt voor de Nederweerter gemeenschap en/of een bijzondere prestatie heeft geleverd. Bij Ondernemerschap kan gedacht worden aan vernieuwend of uniek ondernemerschap, blijkend uit bijvoorbeeld aandacht voor duurzaamheid of bijzondere initiatieven.

Gemeentecompliment Ondernemend Nederweert 2022 voor: Pleunis Mode Nederweert
Pleunis Mode viert dit jaar het 135-jarig bestaan. Het was op 27 mei 1887 dat de overgrootmoeder van Micheline Pleunis, huidige eigenaar en vierde generatie, een bedrijf startte in Nederweert. Oma Hendrika, beter bekend als ‘Klokke Drika’ begon in de Brugstraat met een kruidenierswinkel, op de locatie waar de modezaak nu nog ligt. Ze was weduwe en startte uit armoede een winkeltje. In de dertiger jaren kwam Pie Pleunis (opa van Micheline) in de winkel erbij en hij breidde het assortiment uit met stoffen lappen, waar de mensen in die tijd zelf kleren van maakten. Dat was het begin van Pleunis Mode. Opa Pie verkocht in die jaren zowel dames-, heren- als kinderkleding en daarnaast ook lingerie en huishoudtextiel zoals dekens en gordijnen. In 1955 kwam Theo (vader van Micheline) in het bedrijf werken. Na hun huwelijk kwam ook de vrouw van Theo, Mia Pleunis-Koppen (moeder van Micheline), mee helpen. Enkele jaren later stopten ze met de verkoop van stoffen. Begin jaren tachtig deden ze de heren- en kinderkleding de deur uit ¬¬en specialiseerden ze zich in damesmode. Dochter Micheline was inmiddels geboren en liet al op jonge leeftijd blijken dat ze interesse had om de zaak over te nemen. In 1994 werd ze mede-eigenaar van Pleunis Mode en in 2005 eigenaar.
Pleunis Mode is een toonaangevende damesmodezaak met klanten uit Nederweert en uit de regio. De winkel is stevig verankerd in de Nederweerter gemeenschap en bestaat 135 jaar. Daarom is dit jaar het Gemeentecompliment Ondernemend Nederweert voor Pleunis Mode.

Gemeentecompliment Sociaal Nederweert 2022 voor: Bestuur en vrijwilligers van Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof
Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is een mooi en levendig Peeldorp waar je na het passeren van de ijzeren poort meteen teruggaat in de tijd rond 1900. Het museum wordt onderhouden, bemand en beheerd door bijna 400 vrijwilligers. Daarom heeft het museum een eigen gezicht, niet alleen qua cultuur en historie, maar ook wat betreft beheer en exploitatie. Eynderhoof is een uniek levendig museum; het is meer dan alleen de historische gebouwen. De vele vrijwilligers houden ambacht en gebruik in stand en demonstreren deze met heel veel plezier voor de gasten. Er is altijd wat te beleven voor jong en oud. Een bezoek aan de Peelregio is pas echt compleet na een bezoek aan het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof. Spelen, eten, drinken, knutselen, ontdekken, beleven en bewonderen. Het museum groeit jaarlijks niet alleen in vrijwilligers en bezoekers; ook het aantal gebouwen is aanzienlijk toegenomen.
Met name het grote aantal vrijwilligers is bijzonder. Vandaar het compliment voor Sociaal Nederweert.

Gemeentecompliment Sportief Nederweert 2022 voor: Leontien Raijmakers-Dings.
Mevrouw Leontien Raijmakers-Dings uit Asten is geboren in Nederweert-Eind en lid van Rijvereniging De Peelrossen Nederweert. Zij is een Grand Prix-dressuuramazone en leidde al diverse paarden op die een hoog niveau behaalden. Op haar zesde kwam Leontien in aanraking met de spring- en dressuursport. Na het behalen van de Nederlandse kampioenstitel in de klasse Z bij de pony’s maakte ze definitief de keuze voor de dressuursport. Mede dankzij de steun van haar ouders ontwikkelde Leontien zich tot het Grand Prix-niveau. Leontien trainde en verkocht zelf diverse dressuurpaarden die grote successen boekten. Ook begeleidt ze individuele ruiters op alle niveaus. Bovendien staat ze al enkele jaren actief het Japanse nationale para-dressuurteam bij met raad en daad. Zelf traint de getalenteerde amazone al jaren met veel enthousiasme bij Olympisch dressuurcoach Bert Rutten. Door deze samenwerking behaalde ze al mooie successen in de sport. Naast het rijden van haar eigen paarden is Leontien veel met klanten op pad om een geschikt paard te vinden.
Voor deze geboren Nederweertse is dit jaar het Gemeentecompliment Sportief Nederweert.

Uitreiking tijdens Open Huis op zaterdag 2 juli
Burgemeester Op de Laak reikt de Gemeentecomplimenten om 14.30 uur uit in de raadzaal van het gemeentehuis tijdens het Open Huis op zaterdag 2 juli.

Advertentie

3 Reacties

  1. Een welverdiende proficiat geven wij aan de drie genoemde instellingen en personen!
    Aan de gemeente stellen wij voor om voor het volgende jaar ook een categorie ‘ cultuur en erfgoed’ toe te voegen. Want daar heeft de gemeente nog wel wat goed te maken en dan weten jullie wel wie wij bedoelen.

  2. Van harte gefeliciteerd met de complimenten en tot 2 juli!

  3. ik stel voor dat behalve de mensen uit dit artikel (waarvoor welgemeende felicitaties) ook de leden van de door de gemeente afgedankte erfgoedcommissie alsnog ook een gemeentecompliment krijgen. Dat zou het gemeentebestuur wel sieren na alles wat ze hebben aangericht


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie