Skip to content

Grote drukte verwacht op de wegen vanwege aangekondigde manifestaties van boeren

Redactie
21 juni 2022 | 17:12

Advertentie

Weggebruikers moeten woensdag 22 juni 2022 rekening houden met een zeer zware ochtend- en avondspits vanwege de aangekondigde manifestaties van boeren. Ook de rest van de dag kan het extra druk zijn op de snelwegen.

Drukte op de wegen

Volgens 1Limburg vertrekken rond de klok van 04.00 uur de Limburgse boeren vanuit Nederweert. Rijkswaterstaat adviseert woensdag vóór vertrek de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en rekening te houden met extra reistijd. ”Wie de mogelijkheid heeft om thuis te werken, doet er verstandig aan dit te doen.” Trekkers mogen niet op de snelweg rijden. De politie kan hierop handhaven.

Weggebruikers houden op de hoogte gehouden via de website Rijkswaterstaat Verkeersinfo en op twitter.

Advertentie

14 Reacties

  1. Succes boeren!!!!

  2. Het zoveelste kinderachtige protest. Ik dacht dat de boere het zo druk hadden?

  3. Domme reactie Flopke, je doet je naam eer aan.

    De werkwijze van deze regering is niet de manier om dit probleem op te lossen.
    Niet gek dat boeren zich gaan verweren!!

  4. Vooropgesteld: de boeren hebben een punt. Maar…. Zolang groepen in dit land denken dat veel lawaai en wind maken en overlast bezorgen een alternatief vormt voor de democratische principes van dit land, hebben we nog een lange weg te gaan, ben ik bang. Uiteindelijk schieten ze daarmee in hun eigen voet. Wie wind zaait…

  5. @Roy

    Hoezo een domme reactie Roy? Omdat ik het niet met jou eens ben? De boeren zijn de grootste stikstofbron van Nederland en daar mag naar mijn mening wat aan gedaan worden. Ik vind het gruwelijk irritant dat de boeren bij het minste of geringste op hun tractor stappen en het land plat leggen, of mensen gaan bedreigen.

    Over domme reacties gesproken: bij dat andere stukje over het boeren protest wordt er in een reactie als oplossing voor het stikstofprobleem een asielzoekerscentrum in Rwanda voorgesteld.

  6. Niet ouwe hoere maar boere.
    No farmers no food.
    Zonder boeren hebben wij geen eten.
    De boeren, daar komt ons eten vanaf.
    Misschien moet de minister eens gaan kijken
    hoe het op de boeren bedrijven er aan toe gaat.

  7. Blijkbaar is de familie van Deursen totaal niet op de hoogte van de landelijke problemen, er is gewoon teveel van alles. Teveel varkens, teveel pluimvee, teveel koeien en kalveren, 70% gaat naar het buitenland en dat kan best een stuk minder…de boeren zitten in een keurslijf Rabo/Rijk/hoge opbrengsten zijn noodzakelijk maar zeker NIET goed voor het milieu en onze leefomgeving. Gebruik het verstand en ga serieus kijken hoe we het wel voor onze kinderen en kleinkinderen verantwoord kunnen doen. Ik weet zeker dat op de juiste manier boeren een toekomst heeft, minder export, een veel betere bio diversiteit, agressie lost niks op en zal zeker niet bijdragen aan begrip voor de boeren!

  8. Fam. van Deursen,
    Verdiep je eerst in de materie, voor je dit soort commentaar geeft.
    De ” boeren ” moeten zich ook zich aan de werkelijke feiten houden.
    Ze doen of er geen ” boer” meer overblijft in Nederland, is de grootste onzin.
    Ze weten heel goed, en al langere tijd, dat e.e.a. anders moet.
    En de huidige manier van protesten is compleet averechts, de sympathiek zal zeer snel afnemen.

  9. @Fr. Wind. Dat in alle media gezegd wordt dat het stikstof probleem zo groot is wil nog niet zeggen dat dat echt zo is. Misschien moet u daar ook eens naar gaan kijken. Genoeg verhalen gehoord die simpelweg onwaar zijn. Eerlijk gezegd maak ik me meer zorgen om de democratie in Nederland. Politici die inderdaad gekozen zijn door het volk maar vervolgens compleet anders stemmen dan wat de achterban van ze verwacht en waarvan zij ook op de hoogte zijn. Volksraadpleging compleet in de wind slaan omdat ze overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Dat is geen democratie meer in mijn ogen.

  10. Boeren zijn bezig de democratie ten gronde te richten. We leven in een land met een gekozen parlement waarvan een groot deel eindelijk tot inzicht is gekomen dat het niet langer zo kan. Onze gezondheid wordt ten gronde gericht door het huidige landbouwsysteem en en eindelijk gaat er iets aan gedaan worden. Boeren hebben dat maar gewoon te accepteren.

    Het is al te belachelijk voor woorden dat we vervuilers moeten gaan betalen om alstublieft minder te gaan vervuilen. Ons recht op een gezonde leefomgeving gaat boven het recht van de boeren om op dezelfde manier te blijven doorboeren.

  11. Democratie is niet gekozen worden en vervolgens je eigen plan trekken. We hebben op partijen gestemd, niet op individuen. En die partijen horen zich te laten leiden door hun achterban. Dat gebeurt nu niet. De partijleden zeggen A maar die zelfde partij in de regering zegt B. Niets democratie dus. Je zou zelfs kunnen stellen dat de boeren juist proberen de democratie te verdedigen, al zijn hun methodes niet allemaal even correct.

  12. Als ik je goed begrijp Loes, vind je het gerechtvaardigd om de ‘wapens’ (in dit geval tractoren) op te pakken als je vind dat je stem niet goed verwoord wordt in Den Haag. Lekker democratie is dat.

    We hebben daarnaast te maken met een uitspraak van de hoge raad, ons hoogste rechtsorgaan in Nederland. En door de scheiding van de machten heeft de politiek gewoon uit te voeren wat de hoge raad beslist. M.a.w. we kunnen er gewoon niet omheen.

    De boeren zouden de oogkleppen eens af moeten doen en de tractoren moeten gebruiken om de agri-conglomeraten en banken aan te pakken. Zij zijn de partijen die geld scheppen in het huidige landbouwsysteem. Zij zijn het die de boeren als ‘soldaten’ gebruiken om hun belangen te verdedigen. Nogmaals, het systeem gaat veranderen, hoe dan ook. Een slimme boer gaat met de provincie aan tafel zitten om op de zak van de belastingbetaler aan een betere toekomst te werken. Niet alleen, maar voor ons allen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie