Skip to content

Cultureel Lint Weert

Redactie
27 juni 2022 | 9:24

Advertentie

Een afsluiter van het culturele seizoen. 

Koopzondag 26 juni vond de afsluiting van het Cultureel Lint plaats in de binnenstad van Weert. Waar deze dag anders de start vormt was het dit jaar de finale. De verplaatsing naar het laatste weekend van juli lijkt goede uit te pakken. Er was veel publiek op de been om te bekijken wat er zoal aan cultuur wordt aangeboden in Weert.

Cultureel Lint Weert

Het evenement is hét podium voor professionele- en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen, die het publiek laten genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen en presentaties op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Tijdens koopzondag 26 juni barst cultureel Weert uit zijn voegen met een gevarieerd programma voor jong en oud.

Er waren zowel optredens binnen- als buitenlocaties. Met de expositie DAT WAT BLIJFT op binnenvaartschip De Oostenwind en urban dans van Resa Samagun en de Dancer Studio was de Werthaboulevard een opvallende locatie. Met de literaire presentatie Geef een Zetje, kindervoorstellingen van De Theaterkist en Arno Huibers, de Kindermuziektuin en concerten van Percussion Friends was ook Kasteelpark Nijenborgh een niet te missen locatie.

Op de Markt stonden twee podia die afwisselend een muzikaal programma boden, terwijl de Oelemarkt met het 0495TalentStage een line-up vol jong talent voortbracht. Veelzijdige dansoptredens waren op de grote dansvloer op de Nieuwe Markt te vinden, in nabijheid van de Cultuurmarkt op de Van Berlostraat. Verdere opvallende acts waren de Italiaanse opera door Ellen Valkenburg en Vera Rademakers vanaf het balkon in de Beekstraat en de mini promsconcerten op het St. Raphaelpad, voordat daar het Appels met Peren Jam Festival begint.

Foto’s: Johan Horst

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie