Skip to content

Succesvolle Regionale Zeilwedstrijden voor de watertak van Scouting Nederweert

Redactie
28 juni 2022 | 12:00

Advertentie

Met Hemelvaart organiseerde Admiraliteit13 (Regio Limburgse en Bergse Maas) het tweejaarlijkse Admiraliteitsweekend. Tijdens dit weekend worden ook de regionale wedstrijden gevaren. Voor de dolfijnen in de vorm van een Biggetjesrace met kano’s en voor de waterscouts en wilde vaart al zeilend tijdens de Zwijntjesrace. Zij namen de 1e en 2e plaats mee naar Nederweert.

Scouting Nederweert

Admiraliteitsweekend

Om het jaar komen de 9 waterscoutinggroepen die liggen tussen Eindhoven, Venlo en Maastricht bij elkaar voor een gezamenlijk weekend met meer dan 300 leden en leiding. Dit jaar werd dit weekend in Roermond georganiseerd met allerlei activiteiten rondom het thema ‘Rond de wereld’. Het weekend draait om leuke activiteiten op en om het water, nieuwe vrienden maken, een beetje strijden maar vooral gezellig met elkaar bezig zijn. Tijdens dit weekend worden ook de jaarlijkse regionale wedstrijden gevaren in de vorm van een Biggetjesrace en Zwijntjesrace.

Biggetjesrace
De dolfijnen gaan het water op met kano’s voor de Biggetjesrace, maar deze keer toch ietsjes anders dan vooraf werd verwacht. De dolfijnen speelden tijdens deze middag allerlei spellen met elkaar aan de hand van een postenspel en verdienden daarmee allerlei verschillende materialen. Deze materialen zoals hoosblik, peddels en zwembanden hadden ze nodig voor het vervolg van de race. Het was namelijk de bedoeling dat de dolfijnen hun leiding zo snel mogelijk op gingen halen, deze lagen op ze te wachten in het, toch wel frisse, water. Maar voordat ze konden vertrekken, moesten ze eerst de kano leeghozen, deze zat nog helemaal vol met water. Nadat de kano leeg was, konden ze snel instappen en de leiding ophalen. En daarmee wisten de dolfijnen van Scouting Nederweert als snelste de leiding, helaas wel met een nat pak, aan de kant te krijgen.

Zwijntjesrace

De waterscouts en wilde vaart zeilen in een Lelievlet de Zwijntjesrace in twee verschillende niveaus, CWO2 en CWO3. Op de plas lag een olympisch rondje klaar met verschillende kleuren boeien en na de instructie op de kant werd iedereen in de lelievletten naar de plas gesleept. Aan de hand van de vlaggen die gehesen werden, wisten alle lelievletten wat er van ze verwacht werd en wanneer ze over de startlijn mochten varen. Vanaf allerlei motorboten aan de zijkant kon de leiding meekijken naar deze spannende maar vooral prachtige zeilwedstrijd. Er stond een heerlijke wind, dus de boten gingen snel vooruit en haalden elkaar regelmatig in. Maar met al die verschillende boten, is het toch wel moeilijk zien welke boten precies van Nederweert waren. Het gevoel van de waterscouts was goed nadat ze over de finish waren gezeild, maar zeker wisten ze het nog niet, daarvoor moesten ze de definitieve uitslag afwachten.

‘s Avonds op de feestavond werden de prijzen uitgereikt. De dolfijnen van Scouting Nederweert hebben de Biggetjesrace 2022 gewonnen. En de waterscouts wisten een prachtige 2e prijs te behalen tijdens de Zwijntjesrace. Zij kregen de beker overhandigd door de wilde vaart tijdens het jubileumweekend.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie