Skip to content

Beiaardconcerten vanuit de Martinustoren in Weert

Redactie
2 juli 2022 | 18:06

Advertentie

De traditionele beiaardconcerten vanuit de Martinustoren in Weert vinden deze zomer plaats op de zaterdagen 2, 9, 16 en 23 juli. Het thema van deze zomer is ‘Jazz on Bells’. Voor het openingsconcert – tevens het Vriendenconcert – ging de vermaarde Amerikaanse jazz-zangeres Shaunette Hildabrand samen met stadsbeiaardier Frank Steijns de toren in voor het concert Jazz & Bells. Haar komst naar Weert werd mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van de Beiaard en Rick.

Shaunette Hildabrand
Dit jaar echter geen hard metal, wel opnieuw een aantal topartiesten die hun opwachting in de toren maken. Op zaterdag 2 juli, Amerikaanse Shaunette Hildabrand, in wie de invloeden van de wereldberoemde Billy Holiday hoorbaar zijn. Samen met Frank Steijns vertolkte ze het concert Jazz & Bells. De in België woonachtige klassieke jazz vocaliste geniet grote populariteit in de Europese jazzscene en heeft op tal van jazzfestivals met grote artiesten opgetreden. In de VS en Europa verzorgt ze tevens masterclasses in zowel klassieke zang als jazz.

Voor de Vrienden van de Beiaard was het concert dit jaar weer te beluisteren op het Oud Kerkhof nabij restaurant Lien & Otje (Oude Schut). Ook op de gezellige terrassen langs de Markt kon het publiek volop van het concert genieten. Je hoefde er dus niet voor naar boven te klauteren.

Volgende beiaardconcert
Het beiaardconcert van 9 juli staat in het teken van Bospop-muziek. Voor het concert van 16 juni kan het publiek zijn favoriete jazznummers via de website van de Weerter beiaard doorgeven. Op 23 juli sluit Frank Steijns de serie zomerconcerten af met sopraansaxofonist Lucas Schellens. Al deze concerten beginnen om 14.00 uur.

Foto’s: Johan Horst

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie