Skip to content

Meijel gaat van ‘Links naar Rechts’ tijdens OLStival – Pieëlspèktaakel tijdens OLS Meijel

Redactie
2 juli 2022 | 10:22

Advertentie

Vrijdagavond ging de feesttent van het OLS in Meijel van ‘Links naar Rechts’. Hiermee is het OLS officieel van start gegaan.

OLStival

Het OLStival is dé feestavond van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Meijel. Scherp schieten was deze avond zeker niet aan de orde, want het werd één groot Pieëlspèktaakel. Met Snollebollekes, A-fever XL, John Tana en Anderkovver op het programma stond de feesttent op haar grondvesten te schudden.

OLStival
Het OLStival trok volgens de organisatie zo’n 4.000 bezoekers die genoten van een fantastisch aanbod aan muzikale hoogstandjes. Een prachtige aanloop naar een het OLS wat komende zondag 3 juni plaats vindt.

Heilige mis
Zaterdag is de heilige mis en zondag is dan eindelijk het OLS. Na twee jaar wachten het hoogte punt voor Meijel en alle schutterij uit Nederlands en Belgisch Limburg.

De Optocht
Het OLS start met een folkloristische optocht van alle schutterijen, met als hoogtepunt het defilé. De schutterijen dragen hun militaire outfit, gilde-uniformen of fantasiekostuums. Allen met bordjesdrager, bielemannen of sappeurs, tambourmaître met drumband, marketentsters, het schutterijvaandel met daarachter de koning met zijn koningin, eventueel een keizerspaar, dan de officieren en tenslotte de geweerdragers (soldaten of fuseliers). Tijdens de optocht worden de schutterijen op een 60-tal punten beoordeeld door een vakjury, zoals Beste Defilé en Mooiste Uniform.

Route
De optocht begint op de Heldensedijk waar we meteen de bebouwde kom in trekken. Daarna gaan we direct rechts de Heufkesweg in, de hele Zonnedauw af tot aan de Kurversweg. Via de Kurversweg komen we bij De Heere van Meijel en gaan we richting de Sint Nicolaas parochie. Dan komen samen op het Raadhuisplein. Hierna maken we ons op voor het Defilé op het Alexanderplein. Vervolgens gaan we verder via de Schoolstraat, Steegstraat en de Kapelkesweg en komen langs Zorgcentrum Sint Jozef. De Paast leidt ons naar de bekende boog die op het feestterrein staat.

Programma
Zondag is om 10:50 uur de officiële opening. Om 11:30 uur begint de vlaggenparade en om 13:30 uur start de optocht door de straten van Meijel waarna om 16:40 de schietwedstrijden beginnen.

Foto’s: Johan Horst

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie