Skip to content

Raadzaal Nederweert opnieuw in gebruik genomen, kunstwerk onthuld en nieuwe voorzittershamer aangeboden

Redactie
2 juli 2022 | 11:00

Advertentie

Vanwege verbouwing in het kader van de verduurzaming van het gemeentehuis zijn ook de vergaderzalen in het bestuursgedeelte weer helemaal bij de tijd gebracht. In het bijzijn van de gemeenteraad is de heringerichte raadzaal op vrijdag 1 juli opnieuw in gebruik genomen.

Raadzaal Nederweert

Portret staatshoofd
Van die gelegenheid is gebruik gemaakt om het traditionele staatsieportret van de Koning te vervangen door een kunstwerk met zijn afbeelding. Dit kunstwerk is gemaakt door Mainkunstenaars uit Oisterwijk. Mainkunstenaars bestaat uit het creatieve kunstenaarsduo Marjon Deul en Ien Sluyters. Marjon werd geboren in 1966 in Noordwijkerhout en Ien in 1973 in Berkel-Enschot. Beiden volgden de opleiding Beeldhouwkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België).

Beide dames maken ieder hun eigen werk maar ook gezamenlijk werk. Ze hebben zich vooral de laatste jaren met succes ontwikkeld in het maken van bijzondere wandsculpturen van staal, zowel vrij werk als in opdracht. Zij ontwerpen portretten van mensen en dieren of zelfs een levensverhaal zetten zij om in een stoer stalen sculptuur; de mogelijkheden met staal zijn voor hen dan ook oneindig. Naast ontwerpen doen ze ook het buigen en lassen van deze sculpturen volledig samen.

Nieuwe voorzittershamer
Bij de ingebruikname van nieuw meubilair hoort ook een nieuwe voorzittershamer. Deze werd vervaardigd door Eddy en Audrey Nijsen van Wood Arts & Crafts uit Nederweert. Het hout dat gebruikt is komt uit opgravingen in nieuwbouwwijk Hoebenakker waar op grote diepte, onder het grondwaterniveau, uitgeholde eikenhouten boomstammen werden teruggevonden die als putschacht dienden. Uit dendrochronologisch (jaarringen) onderzoek blijkt de eikenboom waarvan de put werd gemaakt gekapt te zijn rond het jaar 1258.

Omdat de putten niet altijd bewaard kunnen worden, kan het bijna zwarte hout voor andere doeleinden gebruikt worden. Hiervan werden al eerder vulpennen gemaakt die de gemeente uitgeeft als exclusief relatiegeschenk, nu is van dit hout een voorzittershamer gemaakt. Van dit hout uit de 13e eeuw, dat echt uit Nederweerter bodem komt, is nu ook de voorzittershamer gemaakt die gebruikt gaat worden met de raadsvergaderingen in Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie