Skip to content

Basisschool De Kerneel gaat voor een GroenBlauwe Revolutie van het schoolplein

Redactie
14 juli 2022 | 8:25

Advertentie

IKC De Kerneel uit Nederweert gaat aan de slag met het vernieuwen van het schoolplein naar een GroenBlauwe speel- en leeromgeving. De GroenBlauwe Revolutie van het schoolplein betekent dat de school het traditionele (betegelde) schoolplein omvormt naar een plein waarin natuur en water de hoofdrol spelen. Hierdoor ontstaat er een leerzame en gezonde speelplaats waar de kinderen en docenten veel plezier aan zullen beleven.

GroenBlauwe Revolutie

Samen aan de slag
De komende maanden gaat IKC De Kerneel, onder begeleiding van een coach en samen met de ouders, kinderen en docenten aan de slag met het plan en ontwerp. Over ongeveer een jaar moet het schoolplein klaar zijn en feestelijk geopend worden. Kristel Bovend’eerdt van IKC de Kerneel vertelt waarom de school het schoolplein wil aanpakken: “Buiten spelen in een natuurlijke omgeving zorgt ervoor dat alle zintuigen, fantasie en creativiteit wordt geprikkeld. Ontdekken, klauteren, ravotten en klimmen in de natuur, maakt het spelen nog leuker!”

Wat houdt een GroenBlauw schoolplein in?
De GroenBlauwe Revolutie Schoolpleinen gaat verder dan het planten van een boom of plaatsen van een insectenhotel. Ingrid Langenhoff, programmamanager van de GroenBlauwe Revolutie licht toe: “Als we met een school aan de slag gaan, werken we toe naar een duurzame en klimaatvriendelijke inrichting van het hele schoolplein. Het wordt uiteraard een plein waar kinderen graag spelen en leren. Maar we zorgen vooral ook voor voldoende groen en mogelijkheden om regenwater goed op te slaan en af te voeren. Het hele schoolplein gaat op de schop, het is een echte revolutie!”

Over GroenBlauwe Revolutie Schoolpleinen
GroenBlauwe Revolutie Schoolpleinen is een project van Waterklaar, het samenwerkingsverband van de Noord- en Midden-Limburgse gemeenten, Waterschap Limburg en Waterleiding Maatschappij Limburg. Het project heeft als doel om binnen 6 jaar 80% van de basisschoolpleinen in Noord- en Midden-Limburg om te vormen van een betegeld schoolplein naar een plein waarin natuur en water de ruimte krijgen. Een GroenBlauw schoolplein is niet alleen gezonder, duurzamer en leerzamer, maar ook beter voor de biodiversiteit en voor het voorkomen van droogte, hittestress en wateroverlast. 

Meer informatie over het project is te vinden op www.groenblauwerevolutieschoolpleinen.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie