Zie je onkruid in de openbare ruimte dat te hoog is? Laat het weten aan de gemeente. Dat kan via deze link of via de Fixi-app.
Meld onkruid
Wat kun je allemaal melden?
Je kunt ook andere problemen in de openbare ruimte eenvoudig doorgeven via Fixi. Bijvoorbeeld zwerfafval, schade aan straatmeubilair en overlast van hondenpoep. Ook de aanwezigheid van de overvolle prullenbak of een niet werkend verkeerslicht kun je melden.
Hoe kun je een melding doen?
Melden via de website gaat snel en gemakkelijk. Of je installeert de Fixi-app op je smartphone of tablet. Je vindt de Fixi-app in de App store (voor Apple) of in Google Play (voor Android).
16 Reacties
Als er tenminste iemand weet wat onkruid is want volgens mij bestaat dat niet, je kunt het hooguit ongewenste planten noemen. Dat is ook weer afhankelijk van hoe je er naar kijkt, de ene zal zeggen dat plantje is belangrijk voor lieveheersbeestjes, het ander voor een bepaalde soort vlinder, weer een ander ruikt zo (on)smakelijk dat er weer beestjes wegblijven of juist op af komen. Kortom biodiversiteit en (mini)ecosystemen brengen oa. zuurstof in de lucht en nemen schadelijke stoffen op.
Hier komen ook onkruid verwijderen staan er bloemen dan vliegen ze erop af om ze uit te trekken en het onkruid (netels ), laten ze staan.
Fixi, dat is toch de dienst waar sinds juni 2021 tientallen meldingen van geluidoverlast windpark op de stapel zijn blijven liggen?
Misschien heeft “het Nederweerts onkruid” een hogere prioriteit dan lijdende omwonenden.
Misschien eens over de fietspaden fietsen in de gemeenten, ik heb het idee dat deze steeds smaler worden. Dit omdat de kanten naast de fietspaden niet bij gehouden worden.
Het Jacobskruiskruid moeten ze aanpakken. Wordt een steeds groter probleem. Bijen eten er ook van en is giftig voor vee. Ook voor mensen geldt dat het verwijderd dient te worden met handschoenen aan. Ook de velden waar de windturbines staan, staan vol met Jacobskruiskruid.
Echter Fixi is voor mij fictie. Er wordt gemeld: de Gemeente Nederweert gaat aan de slag met je melding, maar zonder actie staat de klacht zomaar opeens op afgehandeld.Je kunt dus blijven klagen tot je een ons weegt. Ze doen er toch helaas niets aan. Enkel status op op afgehandeld zetten en de rest mag je zelf fantaseren.
Inderdaad de fietspaden worden niet bijgehouden. Eerst een hoop geld uitgeven aan de fietspaden, en ze dan laten verloederen. Het onkruid krijgt steeds meer ruimte wie is hier eigenlijk verantwoordelijk voor? Dat je fauna wilt hebben oké , maar fiets eens als gemeente over de fietspaden, ben benieuwd wat jullie er van vinden.
@Fixi het is niet alleen fictie maar veroorzaakt ook frictie tussen burger en overheid. Je kunt gemeentelijke klachten, zoals milieuzaken, ook eenvoudig online melden bij de provincie limburg! Die verwijst dan vakkundig terug naar de gemeente die niks met jouw melding deed. En zo is de cirkel rond. Zucht… Misschien toch de nationale ombudsman eens bellen.
Dat Jacobskruiskruid bij de windturbines moet weggehaald worden maar schrik niet want het staat in schril contrast met de Epoxy, BPA (Bisfenol A), waarvan bewezen is dat ze tientallen kilo’s per jaar rondzwieren in de omgeving van windparken. Dit komt ook in het oppervlaktewater terecht en zo in onze keten. En dan hebben we het nog niet gehad over het SF6 gas en de honderden liters olie die in de systemen zit. Aantoonbaar. Om over het verspreiden van de hoge fijnstofgehaltes die Nederweert roemt maar te zwijgen. De gemeente Nederweert is hiervan al geruime tijd zeer uitgebreid op de hoogte. Fixi ook..
Verspreiden van giftig Jacobskruiskruid dat onder de industriële turbines groeit en zich mengt met andere giftige stoffen. Achja de omwonenden van windpark ospeldijk tellen vanaf het begin van dit project al niet mee.
Laat staan dat Fixi Fictie Frictie hun klachten afhandelt.
Dat hoort helemaal niet bij het grote plan.
.
Klaag bij de gemeente en niet bij het bedrijf die dit moeten bijhouden.
Zij krijgen de opdracht voor de werkzaamheden. De gemeenten hebben een budget
voor het openbaar groen dat kan van wekelijkse tot maandelijkse werkzaamheden
zijn. Het kan ook zo zijn dat in het onkruid iets zit dat eerst helemaal
kapot moet zijn voor het bestreden wordt. Anders zaait het zich weer uit.
En zo zijn er ook werkzaamheden die per kwartaal worden gedaan.
Klaag bij de gemeenten en niet bij het bedrijf wat het onderhoud.
Het fietspad richting Ospel is op plaatsen nog 50 cm breed.
Zoveel onkruid ( brandnetels enz ) evenzo langs het voedingskanaaltje.
En in het park tussen de heg en de hogere begroeiing onkruid .
Hou het fatsoenlijk bij of maak alles gazon .
En de Berenklauw ook in meerdere wegbermen .
Maar deze plant is goed voor de insectenwereld bioversiteit de kinderen en ook honden , krijgen er brandwonden van .
Het groen in Nederweert wordt zeer slecht onderhouden, gemeente ga eens aan de slag…
De gemeente en gemeenschap zijn we allemaal, kunt ook zelf eens een kantje maaien, rommel opruimen of de snoeischaar meenemen als je gaat wandelen of fietsen, dat die ik al jaren en dan hoef ik niet te mierenneuken als er eens een takje over het fiets-of voetpad hangt…
Wat ik zonde vind is dat het riet van het kanaal in het najaar vaak aan twee kanten gesnoeid wordt en dat er dan af en toe een stukje overeind blijft. In plukjes.
Beter snoeien jullie om het jaar één kant en blijft de andere kant staan.
Voor de watervogels, vissen, insecten, andere waterdieren en voor de bewoners aan het kanaal.
Tegen het geluid van de Venloseweg, de wind en voor het zicht.
Dus gemeente Nederweert, zorg alstublieft dat altijd één zijde van het de Noordervaart groen blijft. Gewoon om-en om aan één kant want wat jullie nu doen ziet er niet uit.
Dat is géén taak van onze gemeente het riet snoeien, gebeurt overigens meestal in overleg met IVN en vogelwerkgroep en er wordt ook niet gemaaid tijdens het broedseizoen….Rijkswaterstaat doet onderhoud aan de oevers van de kanalen en rivieren…
Overigens, ik had vorige week via de app Fixi melding gemaakt van het fietspad langs het kanaal Wessem Nederweert omdat er takken over het fietspad hingen en het onkruid over het pad groeide, nog dezelfde dag werd er gemaaid, ook meldingen van zwerfvuil of dumpingen worden meestal binnen 1 dag afgewerkt, deze app is dus echt een AANRADER!
De gemeente gaat selectief om met meldingen die via de app binnen komen.
Nou @Franske 2 dan heb je geluk gehad. Andere wachten al weken!
Ze handelen helemaal niks af bij de gemeente Nederweert.
Met Ospel kermis doorgeven dat de tijdelijke borden verboden te parkeren geplaatst waren en de stoeptegel er met met een elastiek aan vast gezet zijn.
Bedankt voor u melding , we gaan dit oppakken.
Ik weet niet wat ze opgepakt hebben maar dit in ieder geval niet.
Na enkele dagen een keurige mail met het bericht…. Melding afgehandeld !