Skip to content

Fractie Lokaal-Limburg: “Provincie moet beloften aan Noord-Limburg nakomen!”

Redactie
4 augustus 2022 | 8:00

Advertentie

Pile of euro currency banknotes background

De Provincie Limburg heeft in 2019 toezeggingen gedaan om projecten in Noord-Limburg met enkele tientallen miljoenen euro’s te ondersteunen, de zogenaamde regiodeal. Recent werden een vijftal projecten die waren ingediend door diverse gemeenten door Gedeputeerde Staten afgewezen. Dit tot frustratie van een aantal burgemeesters van gemeenten in het
noorden van Limburg. De burgemeesters zien geen heil in het opstarten van een bezwaarprocedure, maar de fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement laat het er niet bij zitten.

Lokaal-Limburg

Vragen
Lokaal-Limburg stelt vragen aan het provinciebestuur met het doel om alsnog ondersteuning voor de ingediende projecten te garanderen. Mede omdat deze betrekking hebben op zorg en technologie. Omdat de politiek ook in Limburg met reces is, zullen de vragen pas tegen het einde van deze maand kunnen worden ingediend.

De fractie van Lokaal-Limburg snapt de verbazing en verontwaardiging van de gemeenten uit Noord-Limburg en staat achter initiatieven van onderop. Samenwerking in de regio is van groot belang en dient juist gestimuleerd te worden.
Ook moeten gemaakte afspraken nagekomen worden. Lokaal-Limburg roept het provinciebestuur op om op korte termijn en met een constructieve grondhouding een gesprek aan te gaan met de betrokken burgemeesters. Het doel van dit overleg is niet alleen het alsnog verlenen van de toegezegde gelden uit de regiodeal, maar meer nog het benadrukken dat ook de provincie streeft naar concrete samenwerking in de diverse regio’s. Daar waar mogelijk dient die samenwerking door de provincie ondersteunt te worden.

Ook zal de fractie van Lokaal-Limburg aan gedeputeerde staten vragen om het Limburgs Parlement meer bij dit soort ingrijpende besluiten te betrekken. Een actieve informatievoorziening van de Limburgse statenleden voorkomt verrassingen in de media.

Gekozen politici
Lokaal-Limburg heeft niet alleen zitting in Provinciale Staten, het zogenaamde Limburgse Parlement, maar ook in het bestuur van Waterschap Limburg. Hier is Ad Berger de vertegenwoordiger van de onafhankelijke politiek, terwijl Raimond Franssen en Henk van der Linden de Limburgse statenleden namens Lokaal-Limburg zijn. Naast deputé Ad Roest natuurlijk.

Het platform Lokaal-Limburg kent zowel lokale partijen die lid zijn alsook individuele leden. Het gezamenlijke doel is om van elkaar te leren en zo de onafhankelijke politiek in Limburg verder te versterken. De lokale politiek wist bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen 36% van de stemmen te verkrijgen.

Op landelijk niveau werkt Lokaal-Limburg samen met andere onafhankelijke provinciale partijen binnen Onafhankelijke Politiek Nederland (OPNL) die op haar beurt de enige onafhankelijke Senator in de Eerste Kamer levert. Niet geheel toevallig is dat ook een Limburger, Senator Ton Raven uit Sittard-Geleen.

Alle informatie over Lokaal-Limburg is te vinden op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00
2024_09_17 Smeden en motorendag Eynderhoof
Dagje uit
17 september 2024 | 13:30

Advertentie