Skip to content

Gratis cursus 50+ kracht netwerk

Redactie
15 augustus 2022 | 16:00

Advertentie

Ben je 50-plusser, woon je in de gemeente Nederweert en wil je gezonder en vitaler worden én blijven? Wil je meer leren over gezonde voeding, beweging, mentale fitheid, positieve gezondheid en healthy ageing tijdens een aantal themabijeenkomsten? Meld je dan nu aan voor de cursus 50+ kracht netwerk.

50+ kracht netwerk

Het 50+ kracht netwerk is ontstaan vanuit de experimenteerregeling vanuit Samen aan de Slag, waarbij de gezamenlijke ambitie ‘Iedereen telt mee, doet mee en draagt bij naar eigen kracht’ nagestreefd wordt. Het doel is om 50-plussers te inspireren over alles rondom gezond en vitaal ouder worden, waarbij onder andere de thema’s suikerconsumptie, spierverval, healthy ageing en de nadelige gevolgen van lang zitten aan bod komen. Hierbij vormen de voedings- en beweegrichtlijnen en het gedachtegoed positieve gezondheid een uitstekend fundament om mee te werken.

Inhoud cursusprogramma
Inwoners uit de gemeente Nederweert kunnen gratis deelnemen aan het cursusprogramma, met onder andere de thema’s ‘Sterk tegen spierverval’, ‘Leefstijl als medicijn’ en ‘Positieve gezondheid’. Tijdens vier themabijeenkomsten leren deelnemers alles over het toepassen van bovengenoemde onderwerpen in het dagelijks leven. De cursus is een combinatie van leren en zelf doen.

Om het kracht netwerk in Nederweert verder uit te bereiden, hebben deelnemers de kans om zelf ‘Kracht plusser’ te worden. Deze deelnemers worden extra opgeleid (3 extra bijeenkomsten) om de informatie over te brengen op andere 50-plussers. Informatie overbrengen kan in de vorm van één op één, in de vorm van een workshop of tijdens het opzetten van een beweeggroepje.

Aanmelden
Enthousiast? Aanmelden kan door een mail te sturen naar beweegcoach Pien de Swart, uiterlijk vóór zondag 18 september (bewegen@landvanhorne.nl). Let op, er zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar in Nederweert (vol=vol).

Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus gestart worden, de bijeenkomsten vinden maandelijks plaats op dinsdagavond van 19.30-21.00 uur, startdatum is dinsdag 27 september. De locatie zal later bekend gemaakt worden. Het project wordt begeleid door Dinja Rooijakkers (Energique4You) en Pien de Swart (Beweegcoach).

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Asfalt-wegwerkzaamheden-Winnerstraat-Uliker-Nieuwstraat-Nederweert-4
De werkzaamheden duren een kleine maand
17 september 2024 | 12:24
1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02

Advertentie