Skip to content

Ga op pad met fotograaf Nando Harmsen in De Groote Peel

Redactie
19 augustus 2022 | 15:00

Advertentie

Het Nationaal Park De Groote Peel biedt een inspirerend decor voor het maken van prachtige natuurfoto’s. Fotograaf Nando Harmsen laat zien hoe je die foto’s kunt maken op verschillende tijdstippen van de dag en in verschillende seizoenen. De workshops starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

De Groote Peel

Peellandschap
Op zaterdag 10 september om 12.30 uur start er een workshop ‘Peellandschap’. Een landschap fotograferen kan iedereen, een landschap op een goede manier fotograferen is een stuk moeilijker. Vaak vallen de foto’s tegen omdat ze niet laten zien wat je ervaren hebt. Tijdens deze workshop leer je omgaan met het creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt om het landschap op een spannende manier vast te leggen.

Zonsondergang tot maanopkomst
Op zaterdag 5 november om 14.00 uur start er een workshop ‘zonsondergang tot maanopkomst’. Het fotograferen van het landschap is niet altijd even makkelijk. Je moet leren kijken zodat je pracht van het landschap gaat zien. We zoeken een mooie plek voor de zonsondergang te gaan fotograferen. Als bonus zal de Maan ook rond die tijd opkomen. We zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, maar ook bij een bewolkte lucht zijn er mooie foto’s te maken.

Nachtfotografie
De laatste workshop dit jaar start op zaterdag 19 november om 18.00 uur en heeft als thema ‘Nachtfotografie’. Fotograferen hoeft niet op te houden na zonsondergang. Zelfs als het duister is ingevallen blijft het mogelijk om landschappen te fotograferen. Tijdens deze workshop leer je de camera in het donker te gebruiken en bedienen; waar moet je op letten, wat is mogelijk en waar liggen de grenzen van je camera.

Reserveren en meer informatie
Elke workshop duurt ongeveer vier uur en is geschikt voor iedereen in het bezit van een spiegelreflex camera, mirrorless systeem camera (of vergelijkbaar) die je handmatig kunt instellen en een statief. Denk ook aan stevige schoenen en kleed je op het weer (in de vroege ochtend en avond kan het flink koud zijn. Voor meer informatie over materiaal, deelnamekosten en reserveren kijk je op de website. Voor meer informatie over Nando Harmsen klik je hier.

Foto: Nando Harmsen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie