Skip to content

Activiteitenprogramma september 2022 | Buitencentrum De Pelen

Redactie
30 augustus 2022 | 12:00

Advertentie

De zomervakantie loopt op zijn einde en de afgelopen weken hebben bezoekers van het Nationaal Park De Groote Peel kunnen genieten van de activiteiten die Staatsbosbeheer – vanaf buitencentrum De Pelen – biedt. Maar ook in september is er weer veel om te zien, te doen en te ontdekken. Geniet van verschillende wandelingen, workshops en muzikale optredens. Hieronder lees je het volledige programma.

De Groote Peel

Wandeling door de paardenbegrazing in De Groote Peel
Op zondag 4 september is er een excursie in de Paardenbegrazing van Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ontdek je het gebied aan de Oostrand van De Groote Peel. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht vanaf ‘de Berg’, het hoogste punt van het nationaal park. Onderweg kom je Shetlander pony’s tegen. De excursie is ongeveer 7 kilometer lang, duurt 2,5 – 3 uur en staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer. Starten om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 7,- per persoon. Max. 20 deelnemers. Reserveren kan hier.

Peelpodium met Alice & the Lord of Comfort
Het Peelpodium bij Buitencentrum De Pelen presenteert op zondag 4 september een optreden van de groep Alice & the Lord of Comfort. Deze Indie folk band uit de omgeving Peel en Maas/Venlo treedt op in een singer-songwriter setting. Ze spelen Engelstalig eigen werk bestaande uit zowel ingetogen luisterliedjes als catchy swingende songs. De zang van de band is meeslepend en samen met de troostende riffs van de gitaar en subtiele percussie creëert de band een intrigerend en drijvend geluid. Klinkt als Damien Rice, Arctic Monkeys, Mumford and sons. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een wandeling maken in het Nationaal Park.

Fotoworkshop ‘Peellandschap’ door Nando Harmsen in De Groote Peel
Op zaterdag 10 september is er een Fotoworkshop ‘Peellandschap’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze workshop leer je omgaan met het creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt om het landschap op een spannende manier vast te leggen. De workshop is geschikt voor iedereen in het bezit van een spiegelreflex camera, mirrorless camera, of vergelijkbaar. Enige basiskennis van belichting is wenselijk. Voor het maximaal gebruik te kunnen maken van de technieken die uitgelegd worden is een groothoek (zoom) objectief nodig, maar ook zeker een tele(zoom) objectief. Een statief is wenselijk. De workshop duurt ongeveer vier uur en start om 12.30 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 65,- per persoon, inclusief drankje. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via deze link.

Vollemaanwandeling in De Groote Peel
Op zaterdag 10 september is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou. Tijdens deze avond kan je dwalen over de door de maan verlichte peelbanen Peel. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring! Na afloop nagenieten met een drankje. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 19.30 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 2,5 kilometer en de excursie duurt 1,5 uur. Deelname kost € 11,- voor volwassenen en € 8,- per kind. Max. 30 deelnemers. Online reserveren is noodzakelijk via deze link.

Peelpodium met ‘Timeless’ bij buitencentrum De Pelen
Op zondag 11 september kan je genieten van een optreden van zanggroep Timeless op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Timeless bestaat uit ca. 30 enthousiaste zangeressen en wordt geleid door dirigent Henk Baetsen uit Nederweert. Hun repertoire is divers, een mix van toen en nu, voornamelijk popsongs. Van Duncan Laurence tot Pink; alles komt voorbij. Veel van hun liedjes zijn dagelijks te horen op de radio, want ze houden hun repertoire up to date. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Excursie met fotografietips in de Groote Peel
Op woensdag 14 september houdt Staatsbosbeheer een Excursie(workshop) met fotografietips in het Nationaal Park De Groote Peel. Een Peelgids van Staatsbosbeheer vertelt over dit bijzondere hoogveengebied en geeft u tips en trucs voor het maken van mooie foto’s. De route is 2 kilometer en verhard, dus geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. De activiteit duurt 2,5 uur en start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief een kopje koffie/thee na afloop. Maximaal 12 deelnemers. Reserveren is noodzakelijk via deze link.

Peelpodium met ‘Young Forever’ bij buitencentrum De Pelen
Op zondag 18 september kan je genieten van een optreden van zanggroep Young Forever op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Zanggroep Young Forever een enthousiast koor uit Nederweert Eind. Hun repertoire is
veelzijdig: ontroerende ballades, swingende songs, pittige popnummers, maar ook sfeermuziek. Niet alleen Nederlands- en
Engelstalig, maar ook in het Limburgs dialect. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Peelpodium met ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
Op vrijdag 23 september kan je genieten van een optreden van Sakkerdju in de Peelkiosk van buitencentrum De Pelen. Sakkerdju is een bandje van vier leden, allen afkomstig uit de Peelstreek. Ze spelen eigen nummers die vaak te maken hebben met de Peel, maar ook oude troubadourachtige nummers, smartlappen, traditionals of Ierse songs, ballades en Nederlandstalig werk. Het optreden start om 20.00 uur en vindt plaats in de Peelkiosk (inpandige horeca) van het buitencentrum. Entree is € 5,- per persoon en reserveren is noodzakelijk via deze link. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Peelpodium met ‘Pinky Toe’ bij buitencentrum De Pelen
Op zondag 25 september kan je genieten van een optreden van Pinky Toe op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Silvia Coenen en Noud Staaks – een semi akoestisch duo uit Nederweert en Neer – brengt met zang, gitaar en percussie een divers repertoire met een eigen tintje ten gehore. Covers van de jaren 70 tot heden; van Neil Young tot Ilse de Lange, Melissa Etheridge, Ed Sheeran, Anouk, Racoon en zelfs Johny Cash ontbreekt niet. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Excursie in de Mariapeel
Op zondag 25 september organiseert Staatsbosbeheer een excursie in de Mariapeel. Ontdek de vogelrijke Mariapeel tijdens een wandeling door de natuur en langs de turfgeschiedenis van Limburg en Brabant. Een Peelgids neemt je mee en vertelt over het gebied. De excursie start om 11.00 uur bij parkeerplaats Biologisch station, Koolweg 36a Helenaveen. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Max. 20 deelnemers. Reserveren is noodzakelijk en kan online via deze link. Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie vind je op de website of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie