Skip to content

Harrie gaat zwerfafval te lijf met speciale kar

Redactie
6 september 2022 | 9:11

Advertentie

Hij is een van de vele inwoners die zich stoort aan zwerfafval: Harrie Vermeulen. In plaats van er alleen over te mopperen gaat Harrie het zwerfafval regelmatig te lijf. Dat doet hij op Bedrijvenpark Pannenweg. Als blijk van waardering kreeg Harrie een tijdje geleden een speciale kar waarmee hij het afval gemakkelijker kan verzamelen.

Bedrijvenpark Pannenweg: duurzaam, veilig… én schoon

Doorn in het oog
Net als op veel andere plekken in Nederland heeft Bedrijvenpark Pannenweg te maken met zwerfafval. Dit is een doorn in het oog van de ondernemers op het park en van de parkmanagementvereniging. Parkmanager Bart Schroijen: “We vragen van onze leden om hun eigen bedrijfsterrein opgeruimd en schoon te houden. Dan moeten wij ook zorgen voor orde en netheid op ons bedrijvenpark.”

Blij met de hulp van Harrie
De ondernemers zijn heel blij met de hulp van Harrie Vermeulen. Harrie is een van de vele ZAPpers (zwerfafvalprikkers) die in de gemeente Nederweert als vrijwilliger zwerfafval opruimen. Hij maakt wekelijks 3 à 4 keer een ronde over het bedrijvenpark en haalt daar naar eigen zeggen heel wat afval op. “Er wordt veel gewandeld en er rijdt veel (vracht)verkeer over het park. Helaas laten mensen hun afval achter in de bermen, ondanks het feit dat er een aantal afvalbakken op het terrein staan”, aldus Harrie.

Waardering 
Om zijn werk te vergemakkelijken en als blijk van waardering heeft de parkmanagementvereniging onlangs een speciale zwerfafvalkar aangeschaft en aangeboden aan Harrie. Hierdoor hoeft hij niet meer met de volle afvalzakken te sjouwen. Harrie is blij met deze geste en ook de gemeente Nederweert waardeert de inzet van de fanatieke ZAPper en het initiatief van parkmanagement.

Advertentie

3 Reacties

  1. Deze man verdient ‘een lintje.’
    Niet alleen op basis van het artikel maar ook voor zijn inspanningen als voormalig Directeur van Basisschool de Klimop in Nederweert.

  2. Jaren de bermen schoon gehouden we ruimde afval op ,kannen olie, bruingoed.
    Maar toen begon Gemeente Nederweert tegen te werken ,dus zijn gestopt en het resultaat der vervuiling is weer goed zichtbaar


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie