Skip to content

BDL/Martens Finance flitsend van acquit: 6-3 thuis overwinning op Maarland 1 uit Eijsden

11 september 2022 | 16:26

Nieuwe hoofdsponsor – Nieuwe ambities – Droomstart

In dit weekend is de competitie van KNBB 2022-2023 van start gegaan. De plaatselijke BDL speelt dit seizoen in dezelfde teamsamenstelling in poule 7 van de Landelijke Kadercompetitie. De club heeft ook een nieuwe hoofdsponsor aangetrokken: BDL/Martens Finance. Door goede individuele prestaties in het afgelopen seizoen is het aantal te maken caramboles bij enkele spelers gestegen. Volgens teamcaptain Johan Martens: “Met het systeem van anderhalve competitie (totaal 18 wedstrijden) wordt het een pittig seizoen, maar ziet hij voor zijn team ook wel kansen voor een goede klassering”.

BDL/Martens Finance flitsend van acquit

Het was voor beide teams een fraaie opening van het seizoen: 4 van de 8 spelers speelde hoger dan hun vaste moyenne. Maarland 1 was in de sterkste samenstelling naar Nederweert gekomen en is ook dit seizoen kampioenskandidaat nummer één. Team BDL, de sponsor BDL/Martens Finance en de aanwezige supporters genoten zichtbaar van deze overwinning.

Goed begin
En dat liet het team van BDL/Martens Finance ook meteen zien in de eerste thuiswedstrijd tegen Maarland 1 uit Eijsden, de kampioen van afgelopen seizoen. Louis Pols (BDL) won zijn partij op tafel 1 van Willem Sneijders (Maarland). Pols opende fraai met een serie van 18 caramboles en noteerde op driekwart van de wedstrijd een gemiddelde van 8,40 caramboles. Sneijders (Maarland) kwam op het einde van de partij nog goed terug, maar Pols zegevierde in de 18e beurt en sloot af met een gemiddelde van 6,47.

Op tafel 2 dreven Jan Kanters (BDL) en John van Glabbeek (Maarland) elkaar naar grote hoogte. Van Glabbeek (Maarland) had een flitsende start door vanaf acquit een serie van 31 caramboles te maken gevolgd door nog een serie van 50 en 32 in respectievelijk de vierde en vijfde beurt. Na vijf beurten stond van Glabbeek met een gemiddelde van 28,00 caramboles op de klok. Kanters (BDL) bezweek aanvankelijk onder dit geweld maar speelde een regelmatig en gecontroleerde partij. Hij tikte af met een slotserie van 14 en op een moyenne van 10,80. Hij overtrof daarmee ruimschoots het te spelen gemiddelde. Jammer voor Kanters dat hij daarmee geen wedstrijdpunten kon pakken, maar dat deerde de goedlachse biljarter even niet.

Na de pauze was het voor het team van BDL/Martens Finance de beurt aan Lei Kanters en Johan Martens. Zij namen het op tegen Maurice Sangen en Frans Borgignons van Maarland, beiden kaderspelend met moeilijkheidsgraad 57/2. Borgignons (Maarland) opende met een fraaie serie van 55 caramboles. Martens (BDL) kon daar pas in zijn zesde beurt met een serie van 26 iets tegenover stellen. Vervolgens stokte Borgignons’ ritme en accuratesse en daar profiteerde Martens prima van. In de 15e beurt kwam Martens relatief op voorsprong en was een verrassing in de maak. En dat gebeurde. Met een slotserie van 21 caramboles sloot de BDL-er zijn partij af. In de nabeurt kwam Borgignons nog wel dichtbij maar zijn slotserie van 25 was daarvoor niet genoeg. Borgignons (“moet er weer even inkomen”) is al jaar en dag een absolute topper in het kader 57/2 en dat geeft de winst van Martens (BDL) nog méér glans. Het bonuspunt ging naar het team uit Eijsden. Uitslag: 6-3.

Programma: 13-09-2022 Uitwedstrijd Veerbenders/Van Esch Biljarts — BDL/Martens Finance

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_16-Kom-met-je-kleuters-naar-de-kabouters-in-De-Groote-Peel-Marijke-Vaes-Schroen
Herfstfeest op het Kabouterpad
20 oktober 2024 | 19:00
Carnaval-confetti-feest-Depositphotos-KarepaStock
Koop snel je kaartje
20 oktober 2024 | 18:00
Rekenmachine-papier
Inzicht besparingen, regelingen en toeslagen
20 oktober 2024 | 17:00
2024_10_20-Eenzijdig-ongeval-op-A2-bij-Weert-31
Auto over de kop
20 oktober 2024 | 16:32

Advertentie