Skip to content

Cocaïnewasserij Ospel, eerste reactie van burgemeester Op de Laak (video)

Redactie
13 september 2022 | 16:38

Advertentie

Eerder vandaag werd bekend dat er afgelopen nacht een cocaïnewasserij is opgerold aan de Witteplakdijk in Ospel. Het terrein wordt momenteel zwaar beveiligd door een speciale bewakingseenheid van de politie.

Cocaïnewasserij

Burgemeester Op de Laak van de gemeente Nederweert bracht dinsdagmiddag een kort bezoekje aan de locatie. Daarnaast gaf ze een eerste reactie voor onze camera. De video kun je hierboven bekijken.

Aanhoudingen
Onder de zes aangehouden verdachten bevinden zich vijf mannen en één vrouw. Meer informatie over hun identiteit kan vanuit onderzoeksbelang momenteel niet worden verstrekt. De politie kwam de wasserij op het spoor op basis van een anonieme tip. De inval werd afgelopen nacht uitgevoerd met de inzet van een arrestatieteam.

LFO
In het pand zijn diverse goederen, productiemiddelen en chemicaliën aangetroffen. Vandaag wordt het pand verder geruimd. Hiervoor zijn specialisten van LFO (Landelijk Faciliteit Ontmantelen) op de locatie aanwezig. Onderzoek zal moeten uitwijzen om hoeveel drugs het precies gaat.

Wasserij
Een cocaïnewasserij is een locatie waar cocaïne uit andere materialen wordt onttrokken. Het gaat om cocaïne die vooraf is verwerkt in gangbare stoffen of materialen, zodat ze bij transporten over de grens moeilijk traceerbaar zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld shampoo of kleding en textiel.

Bekijk ook

Het perceel wordt momenteel zwaar beveiligd door een bewakingseenheid van de politie

Woordvoerder van de politie eerder vandaag aan het woord

Advertentie

1 Reactie

  1. Bah bah, vieze zooi. God weet hoeveel vaten chemicaliën deze idioten in het buitengebied hebben gedumpt. Goede video van de burgemeester 🙂


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

67
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
5 oktober 2024 | 12:00
Bekijk hier of jij gewonnen hebt…
1 oktober 2024 | 19:00

Advertentie