Skip to content

Bevrijdingsvuur ontstoken in Ospel

20 september 2022 | 11:24

De Stichting Vrijheidsvuur de Peel organiseert jaarlijks de ceremonie rond het Vrijheidsvuur in een van de Peelgemeenten.Dit jaar vanuit Deurne in navolging van de ceremonies in Asten (2019), Geldrop- Mierlo (2020) en Meijel (2021).

Ontvangst Vrijheidsvuur in Deurne
Nadat het bevrijdingsvuur op 18 september werd opgehaald in Eindhoven, werd het Vrijheidsvuur op 19 september omstreeks 19.00 uur in Deurne ontvangen en ontstoken en daarna door lopers naar de andere Peelgemeenten gebracht. Burgemeester Birgit Op de Laak ontstak op het kasteelplein in Deurne samen met de (loco)burgemeesters van zeven Brabantse en vier Limburgse gemeenten het Vrijheidsvuur. Vervolgens verspreidde het Vrijheidsvuur zich letterlijk als ’n lopend vuurtje door de peelregio. Daarmee worden niet alleen de gevallenen uit WO II herdacht, maar ook alle gevallenen, die daarna nog streden voor onze vrijheid.

Ontsteken vrijheidsvuur in Ospel
Een groep van de Grenslaupers uit Stramproy liep naar het Amerikaanse monument aan de Plattepeeldijk in Ospel om daar het bevrijdingsvuur te ontsteken. De ceremonie werd bijgewoond door kabinetschef Giel Bruijnaers.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door doedelzakspelers van Pipers Society Castle D’aldenghoor. De boodschap: Vrijheid mag nooit vanzelfsprekend zijn.

Foto’s Toos Hendrix

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10-25-Jaarlijkse-Scoutingevenement-JOTA-JOTIJ-8
Via zendamateurs en internet contact leggen
25 oktober 2024 | 20:00
2024_10_25-Aziatische-Hoornaar-Loverstraat-Nederweert-1
Nest wordt komende week verwijderd
25 oktober 2024 | 19:38
Totalbody-Sport-bij-Nederweert24
Sport bij Nederweert24
25 oktober 2024 | 19:00

Advertentie