Skip to content

Ga met een Peelgids op pad in de Mariapeel

Redactie
22 september 2022 | 16:00

Advertentie

Op zondag 25 september biedt Staatsbosbeheer een excursie in de Mariapeel. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids en start om 11.00 uur bij het voormalige Biologisch Station aan de Koolweg 36A in Helenaveen.

De Groote Peel

Sporen uit het verleden en prachtige natuur
Ontdek de vogelrijke Mariapeel tijdens een wandeling door de natuur en langs de turfgeschiedenis van Limburg en Brabant. Je ziet de sporen uit het verleden terug in het landschap. De Peelgids, die de excursie begeleidt, geeft informatie over de cultuurhistorie, het beheer en de natuur van het gebied.

Al een aantal jaren broeden er kraanvogels in de Pelen, maar nog niet eerder lukte het een paartje succesvol jongen groot te brengen. Maar dit jaar ging de vlag in top: een paartje bracht in de Mariapeel daadwerkelijk een jong groot. Een mooi resultaat! Maar er zijn veel meer vogels waarvoor de Mariapeel van belang is. In deze tijd van het jaar is de vogeltrek in volle gang en is er altijd kans op mooie waarnemingen. En dan is er ook nog de adembenemende schoonheid van het afwisselende landschap vooral gekenmerkt door plassen, moerassen en heidevelden.

De excursie in de Mariapeel start om 11.00 uur bij het voormalige Biologisch Station aan de Koolweg 36A in Helenaveen. De route is 4 – 5 kilometer en duurt 2 – 2,5 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Reserveren is noodzakelijk en kan online via deze link.

Voor meer informatie kijk je op de website of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42

Advertentie