Skip to content

Interview en signeersessie Chrétien Breukers uit Leveroy bij Bruna Weert

Redactie
23 september 2022 | 13:00

Advertentie

De Limburgse auteur Chrétien Breukers (Leveroy, 1965) komt op zaterdag 1 oktober zijn nieuwste boek, ‘Praag aan Zee’, signeren bij Boekhandel Bruna in Weert. Over dit boek wordt hij tussen 
14.00 uur en 15.30 uur geïnterviewd door zijn oud-docent Nederlands, Herman van Horen.

Chrétien Breukers



Leveroy
Chrétien Breukers is geboren en opgegroeid in Leveroy, bezocht de Philips van Horne in Weert en studeerde Nederlands in Nijmegen. Al vele jaren werkt hij als dichter en publicist. Zo maakt hij literaire podcasts onder de naam Contrabas, waarmee hij regelmatig voor opschudding zorgt in het volgens hem nogal gezapige Nederlandse literaire wereldje. Eerder schreef hij de prozaboeken ‘Een zoon van Limburg’, ‘Lot’, ‘Fresh Up’ en ‘Voor de verre prinses’. In oktober 2019 verscheen zijn roman ‘En in de nacht een riem’.

Praag aan Zee
Dit voorjaar bereikte zijn oeuvre een hoogtepunt met de nieuwe roman ‘Praag aan Zee’. Prachtig uitgegeven door Mark Vleugels, een kleinschalig bedrijf dat bekend staat om zijn verzorgde uitgaves. Het is ook maar een kleine roman, amper 130 pagina’s, maar wel van een bijzondere klasse.

Voor het nieuwsgierige publiek in de boekwinkel is Chrétien graag bereid om antwoord te geven op een aantal vragen die zijn oud-leraar Herman van Horen hem gaat stellen. Uiteraard wil hij ook graag zoveel mogelijk boeken signeren.


Uit de recensies
Er is veel níét, in dit kleine boek. En dat maakt het intrigerend, want al lezende voel je wel degelijk de wanhoop van de schrijver, alsook zijn verlangen, gemis, liefde, eenzaamheid en verwarring. Juist in al dat niets zit alles.” – De Volkskrant.

Stuwende, soms raadselachtige maar slim gecomponeerde roman in korte fragmenten, die zich zowel in Praag, Oostende als in het luchtruim voltrekt.” – De Morgen 
.

Praag aan zee is een roman waarin het vergeefse pijnlijk mooi opgesloten zit, geschreven, uitgebeend eerder, in een aangenaam dwingend ritme, het ritme van het hart dat zich zonder voorbehoud uitstort. Groots dus.” – Tzum (Guus Bauer).

Een machtig en majestueus slotakkoord met een vleugje surrealisme.” – Tzum (Kees Mercks).

De roman nodigt uit tot herlezen en herkauwen, om te trachten steeds een beetje meer te begrijpen van wat de complexe Meerman drijft.” – Met de neus in de boeken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00

Advertentie