Skip to content

Saar loopt stage bij de burgemeester Nederweert

Redactie
26 september 2022 | 12:00

Advertentie

Saar en de burgemeester schudden elkaar de hand na afloop van de geslaagde middag.

Op bezoek is Saar Peeters uit Nederweert-Eind. Met haar 8 jaar jong heeft ze grootse ambities: burgemeester worden. “Maar dat hoeft nu nog niet.” 25 Jaar lijkt haar een mooie leeftijd om het ambt te gaan vervullen.

Saar loopt stage

Om haar voor te bereiden op haar toekomstige functie, liep ze vorige week woensdag een paar uurtjes mee met burgemeester Op de Laak. Want één ding is zeker, ze wil burgemeester worden van de gemeente Nederweert, “want dat is lekker dichtbij”. Op de vraag wat ze zou willen veranderen in Nederweert-Eind denkt ze, zoals dat een echte burgemeester betaamt, goed na over haar antwoord: “Ik wil eigenlijk niks veranderen, want we hebben het fijn in Nederweert-Eind.

Druk programma
Er staan die middag verschillende activiteiten op het programma. Te beginnen met een rondleiding door het gemeentehuis waar ze medewerkers de hand schudt. “Toen zijn we naar een tank geweest”, vertelt Saar trots. Want in Nederweert ging woensdagmiddag een bijzondere wens in vervulling. Make-A-Wish Nederland en het bedrijf BAIV (restaurateur van historische oorlogsvoertuigen) organiseerden voor de 11-jarige Tim een rit in een heuse tank. Een onvergetelijke dag voor Tim. Saar genoot ook zichtbaar, hetzij op veilige afstand.

De middag van haar leven
Op naar de volgende afspraak: de buurtkeet in Leveroy. Saar vertelt: “Daar komen mensen naar toe om op te vrolijken.” “En de buurtkeet is ook bedoeld voor alle mensen die ideeën hebben om de leefbaarheid te verbeteren”, vult burgemeester Op de Laak aan. We sluiten de middag af in het gemeentehuis waar de oma van Saar al op haar zit te wachten. Met de badge voor de toegangsdeuren aan haar jasje bevestigd, haalt Saar oma op in de bezoekersruimte en neemt haar mee naar de kamer van de burgemeester. Een kopje koffie wordt ingeschonken en Saar vertelt over haar bijzondere middag. “Ik zag het al aan haar gezicht toen ze me net kwam ophalen”, zegt oma. “Saar heeft de middag van haar leven gehad.”

Hamerklap voor Saar
Tijdens het kopje koffie blijkt dat Saar met grote interesse de raadsvergaderingen volgt via de livestream. Ze let vooral op wat de burgemeester doet, maar kijkt naar alles wat goed in beeld komt. Zo stelt Saar dat “snoepen tijdens een raadsvergadering toch echt niet kan, want dat zie je heel goed”. Ze wacht telkens vol verwachting op de klap met de hamer, “maar soms komt die niet”. Burgemeester Op de Laak legt haar uit dat er alleen met de hamer wordt geslagen als de gemeenteraad ergens ‘ja’ of ‘nee’ tegen moet zeggen. En ze belooft de eerste hamerklap in de volgende raadsvergadering op te dragen aan Saar. De ogen van Saar stralen bij die belofte. Zij zit dinsdag 27 september aan oma’s iPad gekluisterd.

Saar vertelt trots aan oma wat ze allemaal heeft meegemaakt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie