Skip to content

De Herfstvakantie beleef je buiten!

Redactie
6 oktober 2022 | 13:00

Advertentie

De Herfstvakantie komt eraan en buitencentrum De Pelen biedt in beide vakantieweken (noord/midden/zuid) gezinsactiviteiten in De Groote Peel. Er zijn excursies mét, maar ook tochten die je zonder gids kunt doen. Op zondag 23 oktober is er een Herfstfeest op het Kabouterpad. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospel.

De Groote Peel

Met een gids op pad in de Peel!
Tijdens de Spannende Spinnentocht ontdek je hoe interessant en nuttig deze kleine kriebelbeestjes zijn. Een Peelgids van Staatsbosbeheer laat zien dat spinnen op verschillende manieren een web maken en hun prooi vangen. Wist je trouwens dat er spinnen zijn die helemaal geen web maken? Tijdens deze excursie kom je er achter hoe ‘spannend’ spinnen zijn.

De herfst is het seizoen van weer en wind, van prachtige kleuren en aardse geuren. En natuurlijk van paddenstoelen, groot en klein. Ontdek dit prachtige seizoen samen met een Peelgids tijdens een Herfsttocht in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje.

Herfstfeest op het Kabouterpad!
Op zondag 23 oktober is er een Herfstfeest op het Kabouterpad. Voor kleuterkabouters en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zijn er dan leuke extra’s op het Kabouterpad te beleven. De muziekkabouters zingen en spelen leuke liedjes, Kabouter Klets vertelt een verhaal en je kan op bezoek bij ‘de draak’! En natuurlijk is er iets lekkers om van te smullen. Zin in? Reserveer dan snel een kaartje en doe mee!

Programma en reserveren
De Herfsttochten zijn op maandag 17 en 24 oktober, op woensdag 19 en 26 oktober en op vrijdag 21 en 28 oktober. De Spannende spinnentochten op dinsdag 18 en 25 en donderdag 20 en 27 oktober. Starttijd is telkens 11.00 uur en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind (inclusief stickervel). Online reserveren is noodzakelijk via deze link.

Voor het Herfstfeest op zondag 23 oktober kan je starten tussen 11.00 en 14.30 uur. Deelname kost € 6,- per kind (begeleiders hoeven niet te betalen). Let op: kaartjes reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

(Na)genieten in het Buitencentrum
Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van Buitencentrum De Pelen. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ kan je genieten van een hapje en drankje. Voor meer informatie kijk je op de website.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie