Skip to content

Nederland Nationale Ouderendag in Nederweert

Redactie
9 oktober 2022 | 9:23

Advertentie

Ieder jaar op de eerste vrijdag van oktober wordt in Nederland Nationale Ouderendag gevierd. In Nederweert heet dit – net zoals op veel andere plaatsen in Nederland – de Dag van de Ouderen. En ieder jaar organiseert een ander kerkdorp van de gemeente Nederweert deze dag.

Nederland Nationale Ouderendag

Dit jaar was het de beurt aan Nederweert-dorp. Plaats van handeling was gemeenschapshuis De Pinnenhof en de organisatie lag in handen van de KBO St. Lambertus. Zij hadden gezorgd voor een gevarieerd programma, met enkele actuele en voor senioren belangrijke thema’s en natuurlijk ontbrak ook de muziek niet !

Welkom
Wethouder Carla Dieteren verwelkomde de ruim 120 aanwezigen; en ook pastoor Sebastian van de St. Lambertusparochie sprak een welkomstwoord uit.
Daarna was het de beurt aan Annet Kuijs van Testamentadvies, die de aanwezigen in begrijpelijke taal kwam uitleggen waarom een testament en zeker een levenstestament zo belangrijk is. Veel mensen hebben al een testament, maar een levenstestament is net zo belangrijk om je geld en bezittingen veilig te stellen.

Na de pauze, uiteraard met koffie en vlaai, en een optreden van de groep Tössedoôr was het tijd voor de Rabobank. Harm Scheijven en Evelien Nuijens van Rabobank Midden-Limburg gaven de aanwezigen allerhande nuttige tips hoe men zijn geld veilig kan houden, en waarop men alert moet zijn. Want criminelen bedenken steeds creatievere manieren om aan iemands bankgegevens te komen. Pinpasfraude en andere oplichterspraktijken kwamen uitgebreid aan bod. Het publiek luisterde geboeid en had heel veel vragen. Maar ook het feit dat er in Nederweert geen bank meer is, vonden veel aanwezigen toch een groot probleem, wat – gezien de leeftijd van de groep – heel begrijpelijk is.

Nog een tweede optreden van “Tössedoôr” en een gezellige middag was alweer voorbij en iedereen ging weer huiswaarts. Het volgend jaar wordt de Dag van de Ouderen georganiseerd door Ospel, uiteraard ook weer op de eerste vrijdag van oktober.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie