Skip to content

Begroting gemeente Nederweert 2023-2026 ter inzage

Redactie
12 oktober 2022 | 15:00

Advertentie

Op 12 oktober 2022 heeft het college van burgemeester en wethouders de begroting 2023-2026 met als titel ‘Ruimte bieden door eigenaarschap’ aan de gemeenteraad aangeboden.

Begroting

Coalitieakkoord
In het coalitieakkoord ‘Goed voor elkaar’ staan de ambities beschreven. Een ambitieus document dat wordt vertaald naar de uitvoeringsgerichte praktijk. Deze uitvoering komt elk jaar terug in de begroting. Hierin staan de plannen beschreven die de gemeente komend jaar wilt gaan oppakken en de financiële middelen die nodig zijn om de plannen te realiseren.

Behandeling op 8 november
Dit is de eerste begroting in deze raadsperiode. Op dinsdag 8 november behandelt de gemeenteraad de begroting.

Begroting downloaden
Je kunt de begroting 2023-2026 hier inzien en downloaden.

Advertentie

5 Reacties

  1. Met volle aandacht programma 7 gelezen. Hoe krijg je het uit je strot en toetsenbord. Zowel tekst als intenties raken kant nog wal en zijn bezijden de werkelijkheid. Welzijn van burgers krijgt geen aandacht gelet op de hoofdpijndossiers die maar terzijde gelegd blijven liggen. Hoe durf je dit “te begroten”? Een grove schande wat de gemeente Nederweert in programna 7 stelt.

  2. Dat is wel hilarisch. Op blz 150 van de begroting trekt de gemeente een zak met geld uit voor “het beleefbaar maken en reconstrueren van de verschillende aspergestellingen”.
    Het moet niet gekker worden. Het vorige college heeft 120.000 euro belastinggeld gespendeerd aan het gedeeltelijk slopen en onzichtbaar maken van de aspergestelling. En heeft alle mensen die zich sterk maakten voor “beleefbaar maken en reconstrueren” (de erfgoedcommissie) aan de kant gezet en ontslagen.
    Waar is dit gemeentebestuur eigenlijk mee bezig. Eén ding is zeker: het gebeurt allemaal met onze belastingcenten.

  3. Op blz 149 wordt melding gemaakt van een passantenhaven bij het nieuwe scoutingterrein aan de Noordervaart. Er staat “Door het aanlegsteiger voldoende omvang te geven kan deze locatie tevens dienst doen als passantenhaven. De huidige locatie wordt dan overbodig.”
    Op 21-06-2022 was er in het gemeentehuis een omgevingsdialoog over de kanalenviersprong met omwonenden en belanghebbenden. De aanwezigen werden ingedeeld in 4 groepen en konden hun mening geven over een aantal stellingen en voorstellen o.a. over de locatie van de passantenhaven.
    Van de 4 groepen waren er 3 van mening dat de passantenhaven op de huidige locatie moest blijven.
    Blijkbaar zaten we daar voor Jan-met-de-korte-achternaam want volgens deze begroting heeft de gemeente nu besloten maar liefst € 686.000 uit te geven aan een nieuwe en het opruimen van de oude passantenhaven.
    Volgens mij kan dat geld beter besteed worden.

  4. Wie gelooft er nou nog echt dat zogenaamde inspraakrondes bedoeld zijn om echt te luisteren naar de mening van de burgers en hier vervolgens wat mee te doen? Ze worden gehouden omdat de procedures dit vragen, verder nergens om. Dit zie je terug in alle lagen van het openbaar bestuur. Eén keer in de vier jaar mogen we onze mening geven en dan nog wijst de praktijk uit dat er niets veranderd. En dat noemen we democratie!

  5. De inspraak wordt alleen gebruikt als het past in het beleid/plan wat men op het oog heeft. Zo heeft het zogenaamde plebs het gevoel van participatie, inspraak, noem de mooie “newspeak” management termen maar op.
    Zie ook hie het verging bij het verdrag tot vaststelling van een grondwet voor Europa en het Oekrainereferendum.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie