Skip to content

Sportkennismakingslessen in Nederweert gaan weer van start

18 oktober 2022 | 10:00

Na het grote succes van de vorige editie gaan in Nederweert de sportkennismakingslessen voor seizoen 2022-2023 weer van start. In samenwerking met sport- en beweegaanbieders en het basisonderwijs is het nieuwe sportkennismakingsprogramma tot stand gekomen. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met het brede verenigingsaanbod in de gemeente Nederweert.
Sportakkoord

Sportkennismakingslessen

Het idee voor de sportkennismakingslessen is ontstaan vanuit het sportakkoord. Sport- en beweegaanbieders en het basisonderwijs wilden graag samen de Nederweertse kinderen kennis laten maken met het aanbod. Dit heeft geleid tot drie verschillende manieren om kennis te maken met het verenigingsaanbod. Door op diverse manieren in contact te komen met sportaanbieders, hopen we dat kinderen een bewuste keuze maken voor een sport die ze leuk vinden. Immers, jong geleerd is oud gedaan!

Kennismaken met de Nederweertse verenigingen!
Zo kunnen sportaanbieders een clinic verzorgen tijdens de Koningsspelen of bijvoorbeeld een sportinstuif (naschoolse activiteit) of maken de kinderen kennis met een sport tijdens de gymles. Ook kunnen de kinderen deelnemen aan de reguliere trainingen bij verschillende verenigingen.

Deelname reguliere trainingen
Gedurende het schooljaar zijn er drie periodes waarbij kinderen kunnen aansluiten bij de regulieren trainingen. De eerste flyer, met hierop het aanbod van oktober t/m december, is inmiddels uitgedeeld aan de kinderen op school en op het ouderportaal geplaatst. Kinderen hebben gedurende deze periode verschillende sportaanbieders en sporten waar ze kennis mee kunnen maken. Het kennismakingsprogramma voor periode 2 en 3 wordt op een later moment gecommuniceerd. Wanneer iemand iedere periode met ten minste één training meedoet, ontvangen zij een tof presentje.

Oproep aan sport- en beweegaanbieders
Is er beweegaanbod waar jullie de kinderen graag kennis mee willen laten maken, neem dan contact op met verenigingsondersteuner Roy Gielen (roygielen@negen.nl).

Stichting Leergeld
In steeds meer gezinnen is het financieel niet altijd haalbaar om de kinderen mee te laten doen aan buitenschoolse sport- en cultuuractiviteiten. Deze gezinnen kunnen (afhankelijk van hun inkomen) mogelijk ondersteuning krijgen van Stichting Leergeld Weert. Kijk voor meer informatie op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_16-Kom-met-je-kleuters-naar-de-kabouters-in-De-Groote-Peel-Marijke-Vaes-Schroen
Herfstfeest op het Kabouterpad
20 oktober 2024 | 19:00
Carnaval-confetti-feest-Depositphotos-KarepaStock
Koop snel je kaartje
20 oktober 2024 | 18:00
Rekenmachine-papier
Inzicht besparingen, regelingen en toeslagen
20 oktober 2024 | 17:00
2024_10_20-Eenzijdig-ongeval-op-A2-bij-Weert-31
Auto over de kop
20 oktober 2024 | 16:32

Advertentie