Skip to content

Buurthulp d’Indj: “Aarzel niet als je een hulpvraag heeft!”

Redactie
19 oktober 2022 | 11:00

Advertentie

Buurthulp d’Indj staat klaar voor inwoners in Nederweert-Eind die niet (altijd) kunnen terugvallen op mantelzorg of andere initiatieven die ondersteuning bieden in onze gemeente. Initiatiefnemers en vrijwilligers Marleen Jennissen en Fred Neyens vertellen jou er graag over.

Buurthulp d’Indj

Hoe ontstond het idee voor de buurthulp?
Marleen: “Het idee is ontstaan toen bleek dat er geen behoefte was aan de Open Inloop d‘Indj. Wij zijn gaan nadenken over een mogelijkheid om op een andere manier mensen te bereiken. Mensen dus die ondersteuning nodig hebben en hier niet zo gemakkelijk om vragen. We hadden al namen doorgekregen van inwoners die hulp nodig hadden bij het onderhoud van de tuin en die behoefte hadden aan een gesprek. Meestal zit de hulpvraag ook dieper en zijn mensen blij met een luisterend oor.”

Welke vragen krijgen jullie zoal?
Fred: “Inwoners vragen bijvoorbeeld om ondersteuning bij het boodschappen doen, om mee te gaan naar een medische afspraak, incidenteel wat klusjes in de tuin te doen of een wandeling te maken. Wij geven ook antwoord op vragen en verwijzen door naar andere organisaties, zoals naar ANWB Automaatje.”

Marleen vult aan: “Er is soms behoefte aan wat extra hulp, omdat de kinderen ver weg wonen of omdat er minder contact is met de omgeving. En ook het maken van een wekelijks praatje wordt zeer op prijs gesteld. Bijvoorbeeld door iemand die moeite heeft de winter door te komen doordat hij of zij weinig contacten heeft. We hebben al veel mooie reacties gekregen. De omgeving en vrijwilligersorganisaties in Eind zijn erg positief over het initiatief.”

Wie kan er een hulpvraag doen?
“Iedereen kan een hulpvraag doen. Dus niet alleen voor een ander, maar ook voor zichzelf”, zegt Fred. “Marleen en ik coördineren de buurthulpvragen en een team van vrijwilligers met ieder hun eigen aandachtsgebied zet zich in om de hulpvragen te vervullen. Buurthulp d’Indj is een samenwerking van onder meer De Zorggroep, Land van Horne, Buurtzorg, Punt Welzijn, Seniorenvereniging Nederweert-Eind en gemeente Nederweert.”

Hoe kunnen inwoners contact opnemen?
Marleen: “Dat kan heel gemakkelijk telefonisch of via de mail. Komt u als hulpverlener, vrijwilliger of dorpsgenoot in contact met een inwoner die ondersteuning kan gebruiken? Of heeft u zelf een hulpvraag? Aarzel niet en laat het ons weten. Wij helpen jou graag!”

Advertentie

1 Reactie

  1. Prima !l
    heb ook een hulpvraag: ik hoef geen “luisterend oor” maar iemand die voor een redelijk bedrag ons huis eens per twee weken stofvrij kan maken.
    Zelf lukt ons dat niet meer zo makkelijk.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie