Skip to content

Intensivering samenwerking tijdens Preventiepodium Jeugd Nederweert

Redactie
19 oktober 2022 | 14:00

Advertentie

Op 17 oktober kwamen zo’n 60 professionals bij elkaar bij het Preventiepodium Jeugd. Stuk voor stuk professionals die betrokken zijn bij kinderen en jongeren in Nederweert, het beste willen voor hen en waarde hechten aan preventie. Het doel van de bijeenkomst was interactie tot stand te brengen tussen professionals uit het onderwijs, de hulpverlening en het brede welzijnswerk, die in hun werk te maken hebben met (kwetsbare) jongeren. Want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: de best mogelijke zorg voor hen. En dat bereiken we alleen door te blijven samenwerken.

Kennismaking en verdieping opzoeken
Tijdens de bijeenkomst gingen we in gesprek over onze uitdagingen, ambities en samenwerking. Er werd volop (hernieuwd) kennis gemaakt en verdieping gezocht met elkaar. Belangrijk! Want om de komende tijd gezamenlijk in te kunnen zetten op preventie en positieve gezondheid, is een goed netwerk, elkaar kennen en vertrouwen noodzakelijk. In pitches vertelden professionals wat zij zien in Nederweert, waarop extra inzet nodig is en wie ze daar bij nodig hebben.

Nederweert Durft!
De gemeente heeft op deze avond ‘Nederweert Durft!’ gelanceerd. Nederweert Durft! laat zien dat het niet gemakkelijk is om vragen te stellen of stappen te ondernemen voor iemand die je in je werk of vrije tijd tegen komt en misschien behoefte heeft aan een luisterend oor. Het gaat niet om grote heldendaden. Het gaat juist om een kleine stap die voor iemand het verschil kan maken. Dit geldt voor professionals en inwoners. Wil je nu al iets durven? Kijk op de website www.maakhetverschilvooreenkind.nl wat je kunt doen.

Vervolgstappen
Er gebeurt al veel in Nederweert. Maar wat doe je als je bij een kind of jongere iets ziet wat niet bij jouw eigen expertise hoort? Durf je door te vragen? Zoek je zelf handvatten om ermee om te gaan? Waar raken we elkaar? Waar overlappen we elkaar? Wat voor thema’s spelen er?

Het zijn allemaal vraagstukken waar we ons de komende tijd over gaan buigen. De eerste stap is gezet om de samenwerking te intensiveren. Een groep enthousiaste professionals gaat aan de slag om vervolg te geven aan het Preventiepodium Jeugd. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie