Skip to content

Mobiel inleverpunt voor afval in Budschop op 26 oktober

Redactie
20 oktober 2022 | 10:00

Advertentie

Op woensdag 26 oktober staat er weer een mobiel inleverpunt op het Rochusplein. Tussen 08.00 en 12.00 uur kunnen inwoners van Budschop hier gratis een boodschappentas aan (rest)afval kwijt waarvoor zij anders naar de milieustraat moeten.

Mobiel inleverpunt afval

Eerste keer inleveren
Op woensdag 1 juni stond er in Budschop voor het eerst een mobiel inleverpunt voor afval. Ruim 100 inwoners maakten toen gebruik van deze service.

Kleine hoeveelheden
Het inleverpunt is bedoeld om inwoners te helpen bij het scheiden van afval. Het blijkt dat de afstand naar de milieustraat inwoners soms tegenhoudt om hun afval te scheiden en daar in te leveren. Ook de drukte en de wachttijden bij de milieustraat spelen een rol. Vaak gaat het om kleine hoeveelheden afval die daardoor bij het restafval belanden, terwijl ze daar niet horen.

Soorten afval
Bij het mobiele inleverpunt is het dit keer ook mogelijk om klein chemisch afval (kca) in te leveren. De vorige keer kon dit nog niet. Veel inwoners vonden dat jammer. Bij het inleverpunt kun je de volgende afvalstromen inleveren:

Volle boodschappentas
Per huishouden mag maximaal één volle boodschappentas worden gebracht. Een bezoek aan het mobiele inleverpunt is gratis voor de inwoners van Budschop. Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van hun afvalstoffen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie