Heb vertrouwen. Het komt goed. Australië, het land van ‘no worries’. Een paar dagen geleden landde ik op Sydney Airport. Ik ben op bezoek bij mijn zoon en zijn vriendin. De vlucht met Cathay Pacific vanaf Amsterdam via Hongkong verliep voorspoedig. Meeste vertraging was er op Schiphol. Bij binnenkomst in vertrekhal 3 stond er een rij voor de incheckbalie, zoals overigens meestal het geval is als er ruim 300 mensen moeten inchecken. Bij de security was het drukker als normaal, maar er stonden niet de lange rijen zoals die ons steeds in de media werden getoond. De route die je koffer aflegt vanaf het moment dat je dit als ruimbagage hebt ingecheckt en het moment dat deze in het vliegtuig wordt geladen duurde langer dan normaal. Bij de douane was het druk maar er was een goede doorstroom. Pas toen alle koffers aan boord waren vertrok de vlucht ruim een uur later vanaf Schiphol.
‘no worries’ …
Het was de eerste keer dat ik met deze maatschappij vloog. Daarbij was het lang geleden dat ik zulke verre vluchten had gemaakt. Grappig te merken hoe het brein, ongevraagd voor me aan het werk ging. Het bracht ervaringen uit het verleden naar boven en begon meteen te vergelijken. Dit is wat het brein automatisch doet. Ik kon er wel om lachen als ik het zo bezig zag en wist dat ik er geen aandacht aan hoefde te schenken. Het brein ging ook ongevraagd aan de slag met die vertraging van 1 uur op Schiphol. Hierdoor was er minder tijd om over te stappen in Hongkong.
Het brein signaleerde gevaar en liet alarmbellen rinkelen. Het zou echter nog 12 uur duren alvorens het vliegtuig in Hongkong zou landen. Informatie over connecting gates zou pas over 11 uur beschikbaar zijn. Ik wist dat ik maximaal 40 minuten tijd nodig zou hebben om over te stappen. Deze informatie kun je al voordat je uit Nederland vertrekt opzoeken. Ik kon het ijverige helpertje dan ook geruststellen. Zo werden er geen ‘wat als …’ scenario’s gevoed. En ook al zou ik die informatie niet voor vertrek hebben opgezocht, het heeft geen nut om 11 uur lang allerlei scenario’s te bedenken. Dat zou alleen maar zorgen voor onrust. Ik was op weg naar het land van ‘no worries’. Heb vertrouwen, het komt goed. En het kwam goed.
In Sydney stond Sander me op te wachten. Ik moest wel eerst nog even een van de koffers openen. De pepernoten, speculaas, stroop, curry en andere goederen vielen allemaal in de categorie ‘ bring it’ dus, no worries. Niet lang daarna kon ik doorlopen en Sander eindelijk weer eens in levenden lijve knuffelen.
Hoe zou jij reageren als je vliegtuig vertraging heeft en je op een onbekende luchthaven moet overstappen, terwijl je niet veel tijd hebt? Hier merk ik ook weer de invloed van al die jaren mindfulness en de kennis die ik heb over de werking van het brein.
Agenda
Ont-Moeten 1, 12 en 29 december
Vanaf heden tot en met 30 november is Praktijk Jij bent Oké telefonisch niet bereikbaar. Je kunt wel via e-mail en via Coachfinder contact met me opnemen voor het plannen van een afspraak. Fysieke afspraken kunnen pas weer gepland worden vanaf 8 december. Voor die tijd is het alleen mogelijk om online af te spreken.
Lisette Poell
In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’. Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl. Social media links: Facebook , LinkedIn, Instagram.
Er zijn nog geen reacties geplaatst