Skip to content

Activiteitenprogramma november 2022 Buitencentrum De Pelen

Redactie
1 november 2022 | 12:00

Advertentie

Lees hier het activiteitenprogramma van november, met alle activiteiten die Staatsbosbeheer – vanuit buitencentrum De Pelen – in het Nationaal Park De Groote Peel organiseert. Met workshops natuurfotografie, een gezellige muziekmiddag met kinderband Reintje en haar Voskes, een Stiltewandeling en vogelexcursie.

De Groote Peel

Fotoworkshop “Zonsondergang tot maanopkomst” door Nando Harmsen in Nationaal Park De Groote Peel
Op zaterdag 5 november geeft Fotograaf Nando Harmsen een Fotoworkshop in het Nationaal Park De Groote Peel. Het thema is ‘van zonsondergang tot maanopkomst’. Een landschap fotograferen kan iedereen, een landschap is overal om ons heen. Een landschap op een goede manier fotograferen is echter een stuk moeilijker. Tijdens deze workshop leer je omgaan met het creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt om het landschap op een spannende manier vast te leggen. Deze techniek wordt stap voor stap uitgelegd zodat die toegepast kunnen worden bij de zonsondergang aan het einde van de dag.

De workshop is geschikt voor iedereen in het bezit van een spiegelreflex camera, mirrorless systeem camera, of vergelijkbaar, die beschikt over volledig handmatige instellingen. Enige basiskennis van belichting is wenselijk. Voor het maximaal gebruik te kunnen maken van de technieken die uitgelegd worden is een groothoek (zoom) objectief nodig, maar ook zeker een tele(zoom) objectief. Een statief is wenselijk. De workshop start om 14.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is €65,- per persoon, inclusief drankje vooraf. Max. 10 deelnemers. Reserveren online via de website.

Stiltewandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op zondag 6 november houdt Staatsbosbeheer een Stiltewandeling in het Nationaal Park De Groote Peel. Dit hoogveengebied is weids en stil. Hoe stil, dat kun je ‘horen’ tijdens deze bijzondere wandeling. Een natuurbelevingstocht van zeven kilometer, waarin je heerlijk tot rust komt en optimaal kunt genieten van de natuur. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel en duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost €7,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen). Online reserveren is noodzakelijk via de website.

Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op dinsdag 8 november is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou. Tijdens deze bijzondere avond kun je dwalen over de door de maan verlichte peelbanen in Nationaal Park De Groote Peel. Al je zintuigen staan op scherp. De duisternis en geluiden van de Peel worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! Na afloop een drankje bij het buitencentrum De excursie start om 19.30 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is 11,- voor volwassenen en €8,50,- per kind, inclusief een drankje bij het buitencentrum. Max. 30 deelnemers. Online reserveren via de website.

Kinderband Reintje en haar Voskes spelen Sinterklaasliedjes bij De Pelen
Op zaterdag 19 november is er een optreden van Kinderband Reintje & haar Voskes in de Peelboerderij van buitencentrum De Pelen. Ze spelen traditionele sinterklaasliedjes, maar ook een paar nieuwe liedje van o.a. Dirk Scheele, Jeroen Schipper en Cowboy Billie Boem. En natuurlijk kunnen de kinderen lekker meezingen en dansen! Na afloop lekker naar buiten spullen verzamelen voor een natuurschilderijtje met verlanglijstje (gratis verkrijgbaar bij de balie van het buitencentrum). Dat schilderijtje kunnen de kids ‘s avonds in je schoen doen en dan maar hopen op iets lekkers! Er zijn twee voorstellingen; om 14.00 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage en reserveren hoeft niet. Iedereen is welkom! Het buitencentrum De Pelen van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel. Dit is bij de ingang van het nationaal park De Groote Peel, een natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Voor kinderen zijn er bovendien leuke ontdektochten verkrijgbaar.

Fotoworkshop ‘Nachtfotografie’ door Nando Harmsen in Nationaal Park De Groote Peel
Op zaterdag 19 november geeft fotograaf Nando Harmsen een Fotoworkshop in het Nationaal Park De Groote Peel. Het thema is ‘Nachtfotografie’. Fotograferen hoeft niet op te houden na zonsondergang. Zelfs als het duister is ingevallen is het mogelijk om landschappen te fotograferen. Tijdens deze workshop leer je de camera in het donker te gebruiken en bedienen; waar moet je op letten, wat is mogelijk en waar liggen de grenzen van je camera. We gaan uit van het fotograferen van een landschap met een mooie sterrenhemel, maar bedenkt dat er altijd kans is dat het bewolkt is en er geen sterren te zien zijn.

De workshop is geschikt voor iedereen in het bezit van een spiegelreflex camera, mirrorless systeem camera, of vergelijkbaar, die beschikt over volledig handmatige instellingen. Enige basiskennis van belichting is wenselijk. We fotograferen voornamelijk met een groothoek objectief. Een lichtgevoelig standaard objectief is optioneel. Een statief is verplicht en een draadontspanner of afstandsbediening aan te raden. Deelname:€ 65,- per persoon. Max. 10 deelnemers. De start is om 18.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Reserveren online via de website.

Wintergasten in Nationaal Park de Groote Peel.
Op zondag 20 november houdt Staatsbosbeheer een Vogelwandeling met als thema ‘wintergasten’ in Nationaal Park De Groote Peel. De Groote Peel is een belangrijk vogelgebied. Ook in de winter. De Peel is de favoriete overwinterplek voor veel wintergasten waaronder de klapekster en ontelbare ganzen. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids en loopt o.a. door het ‘Mussenbaangebied’, aan de rand van het Nationaal Park. En ’s morgens vroeg is er natuurlijk altijd kans op het spotten van reeën of andere dieren. Max. 25 deelnemers. De excursie start om 9.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost €7,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen) en de route is ongeveer 5 kilometr. Reserveren online is noodzakelijk via de website.

Voor meer informatie kijk op de website of neem contact op met het Buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl en telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie